Özel Bilecik Edebali Şehir İlkokulu ve Özel Edebali Anaokulu Öğrencileri Bilecik İl Halk Kütüphanesine ziyarette bulundu.

Kütüphaneler Haftası kapsamında yapılan ziyarette minikler önce çocuk kitaplarının olduğu bölüme girerek kitapları inceleme fırsatı buldular. Sonrasında kitap okumanın insan hayatına kattığı değerleri içeren bir çizgi filim izlediler.

Çocuklar kütüphane kurallarını öğrenerek uygulamaya çalıştılar. Hem öğretmenler hem de kütüphane yetkilileri, kitap okumanın önemine değinirken aynı zamanda İl Halk Kütüphanelerinin içeriğinden çocukların sınırsız faydalanabileceklerini, kütüphanelerin hazine değeri taşıdıklarını da anlattılar. Ayrıca ziyaret kapsamında çocukların İl Halk Kütüphanesine üyelikleri de gerçekleştirildi.

Konu ile ilgili konuşan Edebali Eğitim Kurumları Kurucusu saadet Güzel “ Kitap okumak zihin sağlığı açısından son derece önemlidir. Hafızayı güçlendirir. Bilgiyi çoğaltır ve kelime haznesini geliştirir. Daha iyi yazma becerisi sağlar. Konsantrasyonu arttırır. Biz hem anaokulu hem de ilkokul olarak bu konuyu çok önemsiyoruz. “ dedi.

Editör: TE Bilişim