Hasan Güner

Bilecik İl Müftülüğü önderliğinde gerçekleştirilecek etkinlikler dizisi, kermes açılışı ile başlayıp konferans ile son bulacak. Hafta boyunca camilerde kutlu doğum aşı ikramında bulunulacak.
Etkinliklerin detayları şu şekilde:
14 Nisan Salı günkü etkinlikler saat 11.00’de eski kültür sitesinde başlayarak; kermes ve açılış, mehteran gösterisi, gül dağıtımı, basın açıklaması, kutlu doğum kan bağışı, kutlu doğum aşı ikramı şeklinde gerçekleşecek.
15 Nisan Çarşamba günkü etkinlikler saat 11.00’de, Osmanlı Kur’an Kursu’nda yapılacak sağlık taraması ile başlayacak. Öğle namazına müteakip Yediler Camii ile Vezirhan Yeni Camii’nde kutlu doğum aşı ikramı ile süren etkinlikler, saat 13.00’teki radyo programı ve saat 14.00’teki Bilecik M Tipi Cezaevi programı ile son bulacak.
16 Nisan Perşembe günkü etkinlikler saat 10.30’da Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi konferans salonundaki liseler arası yarışma ödül töreni ile başlayacak, Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş, programa konuşmacı olarak katılacak. Aynı saatte Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin Çelebi’nin konuşmacı olarak katılacağı konferans gerçekleştirilecek, ardından saat 14.00’te Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki konferansa geçilecek. Günün etkinlikleri Balahatun Camii ile Dedeoğlu Camii’nde yapılacak kutlu doğum aşı ikramları ile sona erecek.
17 Nisan Cuma günkü etkinlikler saat 5.30’da Şerifpaşa Camii’ndeki sabah namazı buluşması ile başlayarak, saat 10.00’da Malhunhatun Ortaokulu’ndaki program ile devam edecek. Cuma namazında tüm camilerde hutbe ve vaaz gerçekleştirilecek. Saat 14.30’da eski kültür sitesinde tasavvuf musikisi konseri verilecek. Saat 20.15’te Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde konferans düzenlenecek ve Kur’an ziyafeti verilecek. Etkinliğe Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Hattat Ali Hüsrevoğlu ile İlahiyatçı Yazar Mustafa Eriş katılacak.
18 Nisan Cumartesi günkü etkinlikler kutlu doğum aşı ikramları ile başlayacak. Şerifpaşa Camii ile Bayırköy Belde Camii’nde öğle namazına müteakip gerçekleşecek ikramların ardından, saat 20.30’da Bilecik Erzurumlular Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği’nde kutlu doğum ikramı ve sohbet gerçekleştirilecek.
19 Nisan Pazar günü saat 13.00’da Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde çocuk programı düzenlenecek. Programda Selçuk Kızıldağ tarafından stand up gösterisi sunulacak. Ertuğrulgazi Camii ile TOKİ Kuruluş Camii’nde öğle namazına müteakip yapılacak kutlu doğum aşı ikramlarının ardından, saat 20.30’da Vezirhan Beldesi’nde konferans düzenlenecek. Konferansa Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş konuşmacı olarak katılacak.
20 Nisan Pazartesi günü gün boyu huzurevi, hastane ve Sevgi Evleri’ne ziyaretler düzenlenecek. Öğle namazına müteakip İmam Hatip Tatbikat Camii’nde kutlu doğum aşı ikramı yapılacak. Etkinlikler saat 20.00’de Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu kız yurdunda düzenlenecek konferans ile son bulacak. Buradaki konferansa Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan konuşmacı olarak katılacak.
Kutlu doğum etkinlikleri çerçevesinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü sergi salonunda düzenlenecek olan kutsal emanetler, hat ve fotoğraf sergisi ile eski kültür sitesinde düzenlenecek olan kermes ve kitap fuarı, 14-18 Nisan tarihleri arasında halka açık olacak.
Editör: TE Bilişim