Belediye Meclisi’nde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya arasında yaşandığı iddia edilen ‘Elin Sinoplusu’ yönündeki diyaloğa yönelik açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Semih Şahin, “kuru gürültü yapmasınlar’ dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin, makam odasında konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, demokratik bir Meclis oluşması için nispi temsil sistemini uyguladığını belirtirken, AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’nın ilk defa kendi sözünü kestiğini söyledi ve “bu adab-ı muaşeret kuralına aykırıdır” vurgusunu yaptı.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürse ile AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya’nın arasındaki diyoloğa yönelikte konuşan Başkan Şahin, “bir Meclisin demokratik olup olmadığının göstergesi Meclisin oluşumuyla olur. Bakın ben nispi temsil sistemini tercih ettim ki istersem çoğunluğu da tercih edebilirdim, benden önceki dönemlerde yapıldığı gibi. Ben azınlığa düşmeyi göze alıp sadece demokratik katılım için herkesin söz hakkı olsun diye nispi sistem yapıyorum ve her partinin Komisyonlarda üyesi var. Bizim Meclisimizde her parti temsil ediliyor. Bırakın benim Meclis Başkanı olmamı iki kişi konuşurken söz kesmek adab-ı muaşeret kurallarına aykırıdır. Bundan önce neden böyle bir tartışma çıkmadı da bu Mecliste çıktı, bundan önceki Meclislerde Çetin bey benim sözümü hiç kesmiyordu, yine çok konuşuyordu, bende ona söz veriyordum. İlk kez benim sözümü kesti, sözümü kestiği için uyarıda bulundum, bu dediğim gibi adab-ı muaşeret kuralıdır.

Faşizanlık-demokratlık karşıtlığından gidersek Meclis’teki Komisyon oluşumlarını nasıl yaptığımı, ardından da beğenmedikleri bu Meclis’te bile AK Partililerin ne kadar süre ile konuştuğunu, diğer partilerin ne kadar konuştuğunu dakika dakika vereceğim. Canlı yayında var, açıp izlesinler, kuru gürültü yapmasınlar, insanları yalan yanlış şeylerle töhmet altında bırakmasınlar, böyle şeyler olmaz, Meclis burası” dedi.

Editör: TE Bilişim