Milliyetçi Hareket Partisi’nin 1 Kasım Seçimlerinde milletvekili aday adayı olan isimlerinden Ahmet İşlek, önceki gün bir basın toplantısı düzenleyerek kamuoyuna kendini tanıttı. MHP İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya; MHP İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı, Belediye Meclisi Üyeleri, Ülkü Ocakları İl Başkanı ve partililer katıldı. Konuşmasında “Gün birlik günüdür, beraberlik günüdür, kardeşlik günüdür” diyen İşlek, “Ben kuru bir makam, ismimin önüne eklenecek bir sıfat için değil, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, atam Ertuğrul’un ocağı, Şeyh Edebalı’nın diyarı Bilecik’ime hizmet etmek için adayım” ifadelerini kullandı. İşlek konuşmasında şunları söyledi:

“Aziz şehitlerimize yüce Mevla’dan rahmet…”

“01 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partimizden Bilecik milletvekili aday adayı olarak huzurlarınızda bulunuyorum. Kıymetli Bilecikli hemşehrilerim; Türk milletinin yüreğinin yandığı, hanelerimize kor ateşlerin düştüğü, anaların gözyaşlarının oluk gibi aktığı, babaların evlat acısı, evlatların baba sızısı ile kavrulduğu, eşlerin eşsiz kaldığı bu günlerde; vatanı, milleti, bayrağı için canlarını ve bedenlerini göz kırpmadan kahpe kurşunların önünde siper eden aziz şehitlerimize yüce Mevla’dan rahmet, kahraman gazilerimize selamet, acılı ailelere sabrı celiller ve yüce Türk milletine baş sağlığı diliyorum.

“Millet olarak sözün bittiği yerdeyiz”

Bugün ülkemizin ve milletimizin içinde bulunduğu durumu sizlere anlatmayacağım. Bazen susmanın çok laf etmekten daha etkili olduğuna inanıyorum. Millet olarak sözün bittiği yere geldiğimizin de farkındayım. Siz değerli hemşehrilerimin, ülkemizin sosyal, siyasal ve ekonomik yönden geldiği durumu gayet iyi bildiğine inanıyorum. Sizler yani Türk milletinin bugün yaşananları hak etmediğini biliyorum. 21’nci yüzyılda muasır medeniyet seviyesine ulaşması gereken Türk milleti, yıllardır bizleri yönetenlerin basiretsizliği, beceriksizliği yüzünden her geçen gün daha da geriye gitmektedir. Bu geriye gidişin müsebbibi biz Türk milliyetçileri değildir. Bizler ülkemiz için canını, kanını hiç bir bedel ve şartsız ortaya koymuş, ülkemizin selameti için ateş çemberinden geçmiş Türk milliyetçileriyiz. İçinde bulunulan durumdan çıkmak için, Türk milliyetçilerine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna inanmaktayım. İşte bu sebeplerden dolayı, Bilecik’te doğmuş, Bilecik’te okumuş, Bilecik’te çalışmış, Bilecik’te kazanmış, Bilecik’te harcamış, bugüne kadar Bilecik’te yaşamış, Allah ömür verdiği müddetçe Bilecik’te yaşamaya devam edecek bir evladınız, kardeşiniz, ağabeyiniz, hocanız olarak, taşın altına elimi koymaya, her şeyden aziz bildiğim vatanımın dirliği, mensubu olmaktan gurur duyduğum Türk milletinin birliği için çalışmaya ve bunun için de gönül verdiğim Milliyetçi Hareket Partisi’nden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

“Bin yıldır, Türk’üyle - Kürt’üyle, Alevi’siyle - Sünni’siyle kardeşçe yaşıyoruz…”

Konuşulacak çok konunun, söylenecek çok sözün olduğunu biliyorum. Fakat gün polemiklerle vakit geçirme günü değildir. Terör her türlü kalleşliği ile milletimize saldırırken, diyorum ki; gün birlik günüdür, beraberlik günüdür, kardeşlik günüdür diyorum. Bin yıldır, Türk’üyle - Kürt’üyle, Alevi’siyle - Sünni’siyle kardeşçe yaşadığımız bu coğrafyada, bundan sonra da el ele, gönül gönüle verme ve birbirimize sevgiyle-saygıyla sarılma günüdür. Ayrıca, bugüne kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hangi siyasi partinin mensubu olursa olsun, iradesine saygı duyduğum bütün Bilecikli hemşehrilerimi bizlerle birlikte olmaya davet ediyorum.

“Türk milliyetçileri vatanlarını hiç bir zaman satmamıştır”

“Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” diyen bir fikrin mensubu olan Türk milliyetçilerine bütün hemşehrilerimin inanmasını ve güvenmesini istirham ediyorum. Çünkü Türk milliyetçileri uğruna can vermeyi göze aldıkları vatanlarını hiç bir zaman satmamıştır, canından azizi bildiği milletini hiç bir zaman aldatmamıştır. O sebepledir ki, tüm hemşehrilerime 1 Kasım 2015 Pazar günü sandığa gittiklerinde bir dakika olsun düşünmelerini, vicdanlarının sesini dinlemelerini, kendilerini değil çocuklarını, torunlarını, kısacası gelecek nesilleri düşünmelerini ve namusları bildikleri oylarını ona göre vermelerini diliyorum.

İşlek'in basın toplantısı öncesi şehitlerimiz için Fatiha okundu.

“Ben kuru bir makam, ismimin önüne eklenecek bir sıfat için değil…”

Değerli dava arkadaşlarım; 1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri, milletimizin var olma veya yok olma seçimidir. Bu seçimlere hep birlikte el ele, gönül gönüle vererek hazırlanmalı, bu seçimlerden Türk milletinin bekası adına başarı ile çıkmaya mecburuz. Türk milliyetçiliği davasına gönül vermiş, ülkücü harekete kara sevda ile bağlanmış bütün dava arkadaşlarımı, çıktığımız bu zorlu, zorlu olduğu kadar da mukaddes yolculukta bizimle olmaya, bizimle yürümeye, bizimle koşmaya davet ediyorum. Şunun bilinmesini özellikle istirham ediyorum. Ben Ahmet İşlek olarak gönül verdiğim Milliyetçi Hareket Partisi mensubu tüm dava arkadaşlarım, yıllardır birlikte yaşamaktan onur duyduğum Bilecikli hemşehrilerim adına bugün buradayım. Ben davama karşı görevimi, Bilecik’e karşı da borcumu ödemek için aday adayıyım. Ben kuru bir makam, ismimin önüne eklenecek bir sıfat için değil, kuruluşun ve kurtuluşun beşiği, atam Ertuğrul’un ocağı, Şeyh Edebalı’nın diyarı Bilecik’ime hizmet etmek için adayım.

Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli Bilecikli hemşehrilerim; Cumhuriyetimizin kurulduğu günden bu yana, ilimize hizmet etmiş bütün milletvekillerine teşekkürlerimi arz ediyorum. Vefat etmiş olanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. 1 Kasım 2015 seçimleri için aday olmuş bütün arkadaşlara da başarılar diliyorum. Yüce Mevla’dan milletimiz ve şahsımız için hakkımızda hayırlı olacakları nasip etmesini, hayırsız olacakları da uzak eylemesini niyaz ediyorum. Aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize de selamet, yüce Türk milletine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Ne mutlu Türküm diyene.

Ahmet İşlek kimdir?

31.01.1956 tarihinde Bilecik Merkez Cumalı Köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Cumalı köy İlkokulunda, Orta Öğrenimimi Bilecik Ertuğrulgazi Lisesi orta kısmında, Lise tahsilini Bilecik Endüstri Meslek Lisesinde tamamladı. Yüksek Öğrenimini Eskişehir Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünde, Lisans tamamlamasını Anadolu Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde yaptı.

1980 yılında Bilecik Ticaret Meslek Lisesinde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği ile Devlet Hizmetine başladı. 5 yıllık öğretmenlik hayatından sonra Bilecik Eğitim Araçları Başkanlığında 3 yıl, bilahare Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne atanarak bu görevde 22 yıl görev yaptı. 2010 yılında bu görevde iken emekli oldu.

2009-2012 yılları arasında Bilecik Türk Ocakları Şube Başkanlığı, Bilecik Şeyh Edebalı Kültür Derneği kurucu üyeliği ve yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. Bilecik Tüketici Hakları Derneği kurucu başkanlığı ve Türk-Eğitim Sen Bilecik Şube kurucu yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Lise yıllarımda tanıştığı Ülkücü Hareket ile Devlet memurluğu görevlerim sırasında da bağımı koparmadı. 2010 yılında Devlet Memurluğu görevimden emekli olduktan sonra ki ilk işim Türk Milliyetçilerinin tek adresi olan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Bilecik Merkez ilçe teşkilatına üyelik kaydını yaptırdı. 15 Şubat 2015 tarihinde yapılan İl Kongresinde yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Kongre tarihinden bu yana MHP Bilecik İl Sekreterliği görevini yürüten İşlek, evli ve 2 çocuk babası.

 

Editör: TE Bilişim