Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97’incü yıl dönümü sebebiyle kutlama etkinlikleri başladı.

Bilecik Valiliği ile Bilecik Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği kurtuluş programı Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinlik ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programa tüm protokol üyeleri katılım sağlarken, Belediye Başkanı Semih Şahin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından şiirlerin okunması ve Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Cihan Yemiş’in “Milli Mücadelede Bilecik’in yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu” konulu konferansı ile devam eden program şifalı pilav ikramı ile son buldu.

“Yarınlara emin adımlarla yürüyoruz”

Belediye Başkanı Semih Şahin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kurtuluş şehri olan Bilecik’imizde bizler, Kurtuluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden çalışacağız.” Dedi.

Başkan Şahin konuşmasının devamında ise;

“Öncelikle, 6 Eylül ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunu onurla, mutlulukla, ayrıca Cumhuriyeti ve onun tüm kazanımlarını koruma kararlılığımla, en içten duygularımla kutluyorum.

Bu şehir 97 yıl önce düşman işgali altındaydı. Ancak büyük mücadeleler sonucunda ödenen bedellerle, şehitlerimizle, gazilerimizle bağımsızlık mücadelemizi verdik ve Anadolu’muzu yurt edindik.

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen ve tarih yolculuğumuzdaki altın sayfalardan biri olan Bilecik'imizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayan bu zafer, esarete mahkûm edilmek istenen milletimize, kayıtsız şartsız bağımsızlığı ve milli hâkimiyeti müjdelemiştir. Ayrıca Türk Milletinin makus talihinin de yenildiği bir zafer olarak tarihe geçmiştir.

Şanlı tarihimizin her bir sayfası, ayrı ayrı kahramanlık ve zaferlerle geleceğimize ışık tutmaktadır. Aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımız, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır. Osmanlı Devletinin kuruluş toprağı, Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kurtuluş şehri olan Bilecik’imizde bizler, Kurtuluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden çalışacağız. Bizler bu anlamda cennet vatan uğruna canlarını seve seve feda eden kahramanlarımızı her zaman olduğu gibi yine bugün de minnetle anıyoruz. Zaferin mimarı Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahramanlarımızı rahmetle hatırlıyor, onların devrimlerinden aldığımız ilhamla yarınlara emin adımlarla yürüyoruz.

Bu kutlu günü her yıl daha da coşkuyla kutlayacağımızdan şüpheniz olmasın. Çünkü bu toprakların kazanımın kolay olmadığını halkımıza hatırlatmak her zaman boynumuzun borcu olacaktır. Bizler bu bilinç ve sorumlulukla şehrimiz için çalışacağız ve halkımız için yeni hizmetleri ortaya koyacağız. Atalarımızdan büyük bedeller karşılığında aldığımız bu toprakları bizler de bizden sonraki nesillere en güzel şekliyle bırakma azminde olacağız.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim