Vatan Partisi Bilecik İl Örgütü geçtiğimiz günlerde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye’ye ziyaretinde sözde Kürdistan bayrağının Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi önünde göndere çekilmesini sert bir dille eleştirdi.

Vatan Partisi il örgütünden yapılan açıklamada, Birleşmiş Milletlerin kabul ettiği 193 devlet arasında “Kürdistan” diye bağımsız bir ülkenin bulunmadığı, Irak’ın kuzeyinde kurulan “Kürdistan Bölgesi’nin” ABD silahıyla Müslüman kanıyla dökülerek kurulduğu vurgulandı.


Vatan Partisi’nden yapılan yazılı basın açıklamada, “27 Şubat’ta Irak Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut 
Barzani’nin Türkiye’ye yaptığı ziyaret nedeniyle İstanbul Atatürk Havaalanı’na ve Esenboğa Havaalanı’na sözde “Kürdistan” bayrağı çekildi. Yine dün Çankaya’da Başbakan Binali Yıldırım ile Mesut Barzani arasındaki görüşmede Kürdistan bayrağı dikkat çekti.

Türkiye’nin tanıdığı 173 bağımsız devletin arasında “Kürdistan” diye bir devlet bulunmuyor. Kaldı ki, bugün komşularımız arasında ve dünyada BM’lerin kabul ettiği 193 devletin arasında “Kürdistan” diye bağımsız bir devlette bulunmuyor.


Barzani’nin bağımsız bir devletin başkanı gibi karşılanması, ABD’nin Kürdistan planına EVET anlamı taşıyor. Bu tavır, aynı zamanda Irak Devletinin bütünlüğüne karşı komşulukla bağdaşmayan bir kötü niyeti de içermektedir. Bu davranış Irak’ın bölünmesini hem de Türkiye’nin bölünmesi planına hizmet eder. 
Bugün bağımsız bir Kürdistan Devleti yoktur, ancak Amerikan silahıyla hazırlanan bir Bağımsız Kürdistan Devleti planı vardır. Ne var ki, Kürdistan planı, artık bir hâyâldir. Ancak bölgeyi bir kez daha karıştırmak için gündeme getirilebilir. AKP Yönetimi, Kürdistan bayrağıyla ABD’nin İkinci İsrail planına (Kürdistan) EVET demiştir. Biz Vatan Partisi olarak, İkinci İsrail planına HAYIR diyoruz.


Irak’ın kuzeyinde “Kürdistan Bölgesi”, ABD silahıyla Müslüman kanı dökülerek kuruldu.
Suriye’nin kuzeyindeki “Kürt Koridoru”, Müslüman kanı dökülerek açıldı. Bundan sonra da Diyarbakır merkezli sözde ‘’Kürdistan’’ Müslüman kanı dökülerek kurulur. PKK/PYD terörü ABD tarafından bu nedenle silahlandırılmakta ve desteklenmektedir.


Bu nedenlerle Kürdistan bayrağı, Müslüman kanı dökülmesine EVET bayrağıdır. “Kürdistan”ın, daha doğrusu İkinci İsrail’in merkezinin Diyarbakır olduğu haritalarda gösterilmiştir. ABD’nin “Kürdistan” planındaki baş piyonu PKK/PYD’dir. O nedenle “Kürdistan” bayrağı aslında PKK bayrağıdır. Nitekim “Kürdistan” Bayrağı çekilmesini PKK ve PYD resmî açıklamalarla desteklemektedir. HDP de, “Kürdistan” bayrağı çekmesini alkışladı.


AKP Yönetimi, Kürdistan bayrağı çekerek aynı zamanda PKK bayrağına EVET demiştir.

Biz Vatan Partisi olarak, PKK bayrağına HAYIR diyoruz.

Türk Milletinin de HAYIR dediğini biliyoruz. Türk Ordusu, Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD’nin Kürdistan planını bozmak için savaşıyor. AKP Yönetimi, Ankara’da ve İstanbul’da “Kürdistan” Bayrağı açarak, Mehmetçiği arkadan vurmaktadır. Türk Polisi, PKK’nın canlı bombalarının üzerine hayatını feda ederek atlıyor. AKP Yönetimi, Ankara’da ve İstanbul’da Kürdistan Bayrağı açarak, Türk Polisini de arkadan vurmaktadır.

AKP Yönetiminin Ankara ve İstanbul’da “Kürdistan” Bayrağı açması, Başkanlık sisteminin Türkiye’ye ne getireceğini apaçık sergilemiştir. Takke düşmüş ve başkanlık sistemi gözükmüştür.


Başkanlık Sistemine EVET, “Kürdistan” planına EVET olur. Vatan Partisi olarak Kürdistan planına da, Başkanlık sistemine de HAYIR diyoruz. Kürdistan Bayrağı açılması, kimlerin bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ ile el ele verdiklerini göstermektedir.


Kitle örgütlerini, siyasi partilerimizi ve bütün yurttaşlarımızı Kürdistan Bayrağı’na HAYIR demek için, Başkanlık sistemine de HAYIR demeye davet ediyoruz”denildi.
Editör: TE Bilişim