Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi başlayan kurban telaşı öncesi vatandaşlar uyarıldı. Kurban hissesi alan bazı vatandaşların geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda aldıkları kurbanlarının kesimhanede kendileri gelmeden ve vekalet vermeden kurbanlarının kesildiğini gördüklerini, kendilerine buzdolabından çıkarılan etlerin “alın sizin kurbanınız” diyerek verildiğini iddia ederken, bu durumu yaşamamak için kurban alınan kişi ve yerlerde bu duruma dikkat edilmesi istendi.

Kurban kesim yerlerinde kesim parası alan Müftülüğün din görevlisi görevlendirip görevlendirmeyeceği de merak edilirken, kurbanların bayram namazından sonra tekbir çıkması ile kesilmeye başlanacağı fakat bazı besicilerin zaman kazanmak için kurbanları geceden bile kestiği iddia ediliyor.

Kurban alacak yada hisse alacak kişilerin aldıkları kurbanları için bu konuda dikkat etmelerini isteyen ve geçtiğimiz bayramda bu konuda mağdur olan isminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş uyarıda bulundu.

Kurban kesim yerlerinin kimler tarafından nasıl ve ne zaman denetleneceği ayrıca Coronavirüs önlemlerinin alınıp alınmayacağı da merak edilirken, kurban kesecek vatandaşlar hijyen ve Pandemi’den dolayı kesim yerlerine fazla kişi ile gitmemeleri konusunda da uyarıldı.

Editör: TE Bilişim