Kıymet Aslan- 

Türk Hava Kurumu Bilecik Şube Başkanı Kadir Çınar, THK’dan deri toplama görevinin elinden alındığına ilişkin ulusal basında yer alan haberlere açıklık getirdi. THK olarak bu yılda kurban derisi toplamaya devam ettiklerine ilişkin THK binasında gazetemize açıklama yaptı. Konunun yanlış anlaşıldığını ifade ederek, Kurban Derisi toplaması yasaklanmış gibi gündeme getirildiğini oysa Kurumun Kurban Derisi toplamada elde ettiği gelirin %60 ını paydaş kuruluşlara dağıtılmasıyla ilgili maddenin kaldırıldığını açıkladı.

Kadir Çınar , “2013 Yılı Mübarek Kurban Bayramı öncesi, Ülkemizdeki bazı yazılı ve görsel Basın yayın organlarında, Türk Hava Kurumu' nun Kurban Derisi toplaması yasaklanmış gibi bir hava yansıtılmaktadır. Türk Hava Kurumu Kurban Derisi toplamada elde ettiği gelirin %60 ını paydaş kuruluşlara dağıtıyordu. Bu madde kaldırılarak Türk Hava Kurumu toplamış olduğu gelirlerin tamamını kendine alarak faaliyetlerine her yıl olduğu gibi devam edecektir.

88 Yıldır Kurumumuz Halktan aldığını her zaman halkına geri vermiştir.”dedi.

Türk Hava Kurumunun neler yaptığına  dair konuşmasının devamında ise, “Yangın söndürme uçakları alarak orman yangınlarına havadan müdahale eder. Hava ambulans uçakları ile yaralı ve organ nakli taşımacılığı yapar. Halkımıza ücretsiz havacılık kursları açar, meslek sahibi eder. Gençlerimize ücretsiz havacılık kursları ile eğiterek onların geleceğin Türk Yıldızları, pilotları olmasına vesile olur. THK Üniversitesinde iş garantili birçok öğrencimizin ücretsiz okutulması ile havayolları şirketine kalifiyeli eleman yetiştirir.  Yangın, deprem, sel felaketine uğramış çaresiz insanlarımıza yardım eder. Güzel ülkemizin tanıtımı için turizm sektörüne katkı sağlar. THK Sigorta hizmetleri ile vatandaşlarımıza kasko, dask, trafik sigortası gibi hizmetleri verir. Havacılık alanındaki yarışmalara katılarak ülkemizi temsil eder” ifadelerine yer verdi. Yukarıda belirtilen çalışma alanlarına ilgi duyan herkesin THK Bilecik Şubesi  ile irtibata geçmesini beklediğini söyledi.

Ayrıca Sağlık bakanlığı ile imzaladığı işbirliğinden de söz eden Çınar, “Bu imzalanan protokol sayesinde THK filosuna 17 ambulans helikopter katarak Türkiye nin 17 farklı bölgesinde Türk pilotlar tarafından kullanılacak ambulans helikopter Bayramdan sonra hizmet vermeye başlayacaktır. Filomuza kattığımız bu helikopterimiz çok sayıda insanımızın canını kurtaracak.

Türk Hava Kurumu Devletimize ve büyük Türk Milletine hizmet yolunda bir çok hayırlı işler yapmaktadır. Hayırsever halkımızın bağış ve yardımlarını her yıl olduğu gibi yine bekler, sağlıklı, mutlu bayramlar dileriz.”dedi. 

Editör: TE Bilişim