Geçtiğimiz Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya ile arasında yaşandığı iddia edilen Gülümbe ile ilgili sert diyaloğa yönelik Belediye Başkanı Semih Şahin’in makam odasında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gürses, Çetin Kaya ile Gülümbe hakkında bir tartışmanın söz konusu olduğunu belirtti ve olay sonrası İl Başkanı Fikret Karabıyık ile görüştüğünü, “Çetin beyle bizi bir araya getir, ortaya Kur’an-ı Kerim’i koyacağız, elini basacak iki çocuğunun üzerine gözlerimin içine bakarak, ‘Sen bana elin Sinoplusu dedin’ desin ben bütün suçlamaları kabul edeceğim ve gereğini de yapacağım’ dediğini söyledi.

“Hadise bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor”

Konuşmasının devamında Gürses, halkı yalan ve yanlış bilgi ile kandırdıkları için Milletvekili Selim Yağcı, İl Başkanı Fikret Karabıyık ve AK Parti Grup Sözcüsü Çetin Kaya başta olma üzere hepsini sıra ile vatandaşlardan özür dilemeye davet ettiğini belirterek,“sosyal medyada, basında 2-3 gündür organize bir şekilde hadise bir linç kampanyasına dönüştürülmeye çalışılıyor.

“Oranın hakkını hukukunu savunuruz sana kalmaz’ gibi ifadeleri kullandım”

Bir kere benim ona müdahalem, benim ona uzanmam veya kavga gerektirecek bir durum yok. Sadece yanına gittiğimizde orada Gülübe’yle ilgili hak ve hukuktan konuşmaya çalıştı, tekrar söylüyorum, ‘Gülümbe’nin hakkını, hukukunu savunmaksa, ben ticari işlerim sebebiyle uzun yıllar Gülümbe’de hizmet ettim. Gülümbe’yi kapı kapı Çetin Beyden de iyi bilirim. Biz oranın hakkını hukukunu savunuruz sana kalmaz’ gibi ifadeleri kullandım.

“Elin Sinoplusu’ diye bir ifade hiç geçmedi”

Ardından haberlerde bir baktık, ‘Elin Sinoplusu bize ahkam kesiyor’ demişim ben, kayıtların tamamı mevcut, böyle bir ifade var mı, yok mu bakalım, yoksa da tüm Sinoplu hemşerilerimizden, tüm bu şehirde bizimle beraber yaşayan hemşerilerimizden özür dilemek zorunda kalacak kendisi eğer adamlarsa özür dilemeleri gerekir.

“İki gün oldu Fikret Karabıyık’tan ses yok”

Açıklamasından sonra Fikret Karabıyık Başkanı aradım ve ‘Çetin beyle bizi bir araya getir, ortaya Kur’anıı Kerim’i koyacağız, elini basacak iki çocuğunun üzerine gözlerimin içine bakarak, ‘Sen bana elin Sinoplusu’ desin ben bütün suçlamaları kabul edeceğim ve gereğini de yapacağım’ dedim. İki gün oldu Fikret Karabıyık’tan ses yok.

“Hiçbir arkadaşım öyle bir şey duymadığını söylüyor”

Eğer ağzımdan böyle bir şey kaçmış olsa özürde dilerim, ben böyle bir ifade kullanmadım arkadaşlarıma soruyorum hiçbir arkadaşım öyle bir şey duymadığını söylüyor.

“Muhammet Karadayı herhalde, ‘ben duydum’ diyormuş”

İl Başkanı’ndan şunu beklerdim, mertlikte bunu gerektirir hemen bizi o akşam yüzleştirirdi sonradan duyduk ki, ‘ben duymadım, bana arkadaşlar söyledi’ diyormuş Çetin bey. Şimdi kim uydurdu diye sorduğumda öğreniyorum, çok ilginç 25 tane Meclis üyesinden Muhammet Karadayı herhalde, ‘ben duydum’ diyormuş. Başka bir tane Allah’ın kulu böyle bir şeye şahit olmamış.

“Bu bilinçli yapılmış bir linç kampanyasıydı”

“Hepsini sırayla tüm hemşerilerimizden özür dilemeye davet ediyorum”

Kalktılar önce İlçe Başkanı, İl Başkanı sonra Milletvekiline kadar hepsi açıklama yaptı. Bizi hemşerilerimiz tanır, hemşerilerimizi yalan ve yanlış bilgi ile kandırdıkları için Milletvekili, İl Başkanı ve Çetin beyi hepsini sırayla tüm hemşerilerimizden özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim