Cafer Elmas

Fethullahçı Terör Örgütü’ne yönelik operasyonların devam ettiği şu günlerde bazı kişilerin ellerinde bulunan cemaate ait kitapları çöpe attığı gözleniyor. Çöpte terör örgütü başı Fethullah Gülen’e ait kitapları gören vatandaşlar durumu polise bildiriyor. Gazipaşa Mahallesi Dedeoğlu Caddesi BİM önündeki çöpe iki ayrı gün kutular dolusu içinde Fethullah Gülen'in yazdığı kitapların bulunduğu birçok kitap atıldı. 

Ancak geçtiğimiz gün çöpe atılan kitapların arasında öyle bir kitap vardı ki, görenleri pes artık bu kadar da olmaz dedirtecek cinstendi. Elindeki kitaplardan kurtulmak isteyen bir kişi, çok sayıda kitapla birlikte İslam dininin yüce kitabı Kur’an-ı Kerim’in Türkçe mealini de çöpe atmıştı.

Bilecik Emniyeti’ne bağlı polis ekipleri çöpe bırakılan kitapları incelerken, bu kitapların arasında bir de Kur’an-ı Kerim olduğunu fark edince kitabı yerden alarak kenarda duran bir motosikletin üzerine koydu, çöpteki kitapları inceleyen Polisi dahi hayrete düşüren bu olay pes artık dedirttirdi.

1993 yılında Hürriyet Gazetesi’nin verdiği ve Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’e ait olan meali yoldan geçen bir vatandaş sahiplendi. Kutsal kitabımızın yere, hele de çöpe atılmasının vicdanını yaraladığını söyleyen vatandaş, “Bu kitabı oradan almak da bana nasip oldu. Bu mutluluk bana yeter” dedi.

Editör: TE Bilişim