İçişleri Bakanlığının talimatları doğrultusunda Bilecik İl Jandarma ekiplerinin sorumluluk bölgesinde Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Usulsüz Kullanımı kapsamında yapılan denetim ve kontrollerde kural ihlali yaptığı tespit edilen 13 araca 9 bin 881 TL trafik idari para cezası uygulanırken,2 araç trafikten men edildi.

İçişleri Bakanlığının talimatıyla, Türkiye geneli Özel Denetim (Işıklı ve Sesli Uyarı İşaretlerinin Usulsüz Kullanımı) kapsamında, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Trafik Timlerinin katılımıyla, Jandarma sorumluluk bölgesinde denetim ve kontroller gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, icra edilen denetim ve kontrollerde (728) araç kontrol edilirken, trafik kural ihlalinde bulunduğu tespit edilen (13) araca (9.881 TL.) trafik idari para cezası uygulanırken (2) araç trafikten men edildi.

Diğer yandan,trafik güvenliğinin tehlikeye sokularak vatandaşların haklı şikâyetlerine sebep olan yetkisiz ışıklı ve sesli uyarı işareti kullanımının önüne geçilmesi ve konuya ilişkin kamuoyundaki farkındalığın artırılması maksadıyla, Bilecik İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Timlerince denetim ve kontrollere devam edileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim