Cafer Elmas

Emekli Akademisyen Nilgün Bakkal’ın girişimleriyle, Bilecik’in merkez köylerinden Küplü’nün atıl duran ilkokulunda açılan ahşap boyama ve sabun atölyesinin ürünleri bir sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Serginin açılışına Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Celalettin Tospatlı, Tarım İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Küplü Köyü Muhtarı Mustafa Uysal ile bazı daire müdürleri katıldı.

Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, diğer köylere ve hanımlara örnek olması gereken çalışmalarından ötürü başta Nilgün Bakkal olmak üzere tüm Küplülü hanımları tebrik etti.


Köylerde, evlerde kalmış eski eşyaların çok güzel bir şekilde değerlendirilip aile bütçesine katkı sağlayan ürünler haline getirildiğini belirten Taşdöğen, çalışmada emeği geçen Küplü Köyü Kalkındırma Derneğine ve Küplü Muhtarlığına teşekkür etti. Açılışın ardından sergiyi gezen davetliler, Külpülü kadınlarının ürettiği el emeği göz nuru işleri hakkında bilgi aldılar.

Bilecik Müze Müdürlüğü Sergi Salonunda (PTT aralığı) açılan sergi, bir hafta boyunca gezilebilecek.

Editör: TE Bilişim