Cafer Elmas



            Emekli Akademisyen Nilgün Bakkal, atıl duran Küplü İlkokulu’nda açtığı ahşap boyama ve sabun atölyesinde köyün kadınlarıyla birlikte ürettiği ürünler için sergi açmaya hazırlanıyor. Kendisi de Küplü İlkokulu’ndan mezun olan ve uzun yıllar Anadolu ve Bilecik üniversitelerinde öğretim görevliliği yapan Bakkal, amaçlarının hem Küplülü kadınların boş vakitlerini değerlendirmelerini, hem de aile bütçelerine katkı yapmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Eğitim yapılmadığı için uzun süre atıl duran Küplü Köyü İlkokulu, köy muhtarlığının katkılarıyla bu sene köy bünyesine geçirildi. Başlarda sadece Kuran kursu olarak kullanılan ilkokul, Nilgün Bakkal’ın girişimleriyle köy kadınları için bir üretim merkezi haline getirildi. Açılan kursta dekoratif ahşap boyama ve sabun kursu başlatıldı. Bakkal, kurslara kadınların ilgisi yoğun olduğunu, 6-7 kişiyle başladıkları kurslarda yer yetmediği için 15 kişiyle sınırlamak zorunda kaldıklarını belirtti.

Milli Eğitim’e bağlı Halk Eğitim bu çalışmaları görünce kendi bünyesine dahil ettiğini söyleyen Nilgün Bakkal, “Evlerde atıl duran ahşap, cam, polyester ve teneke gibi tepsi, sehpa, sandalye, çeyizlik takımlar ve sandık gibi çok çeşitli eşyayı değerlendiriyoruz. Küplü köyü ve Bilecik’in eski resimlerini tepsilere taşımaya başladık. Çok yoğun ilgiyle karşılaştık. Bu resimleri hatıra olarak saklanacak, duvara asılacak hale getirmeye başladık. İnsanlar yavaş yavaş ailelerinden kalan yıpranmış objeleri buraya getirmeye başladılar.

Onları değerlendirmeye başladık. Bu kursla birlikte halkımızın bir eksiğini tamamladığımızı düşünüyoruz. Gliserinli sabunlar yapıyoruz. Bu sabunların içinden resim çıkıyor. Çocuklara el yıkama alışkanlığı kazandırmak için böyle bir uygulama yapıyoruz. Krem içerikli sabunlarımız hem çocukların hem de yaşlıların kullanması için son derece uygun” açıklamasını yaptı.

Bakkal, ileride kursiyerler içinden güzel hocalar yetişeceğini belirtti ve 11 Şubat’ta, Müze Müdürlüğü’nün sergi salonunda açılacak ve 4 gün sürecek Sevgililer Günü sergisine tüm halkımızı davet etti.


 

Editör: TE Bilişim