Emekli Akademisyen Nilgün Bakkal, eski Küplü İlkokulu’nda açtığı ahşap boyama ve sabun atölyesinde köyün kadınlarıyla birlikte ürettiği ürünler için sergi açmaya hazırlanıyor. Kendisi de Küplü İlkokulu’ndan mezun olan ve uzun yıllar Anadolu ve Bilecik üniversitelerinde öğretim görevliliği yapan Bakkal, bu yıl ikincisini düzenleyecekleri serginin daha verimli geçtiğini söyledi.

“Renklerin Baharı Ahşap Boyama” sergisi hakkında bilgiler veren Bakkal, ahşapların üzerinde Osmanlı desenlerini, Selçuklu desenlerini ön plana çıkartmaya çalıştıklarını ve Bilecik’i Şeyh Edebali’den Atatürk’e kadar bir tarih şeridinde yaşatmaya çalıştıklarını belirtirken, bunun yanında Mevlana gibi bazı felsefi düşünceleri de ahşap tepsilere yansıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan ahşap boyama sergisi Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve Küplü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kalkındırma Derneği’nin katkıları ile 27 Nisan Perşembe günü Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Galeri Salonu’nda açılacak.

Renklerin Baharı Ahşap Boyama sergisi 27-28-29-30 Nisan olmak üzere 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.



Editör: TE Bilişim