Hüseyin Çınar

Özel İdare Spor teknik direktör Hasan Kol, Ziraat Türkiye Kupası’nda ki (ZTK) rakipleri Altınova Belediyespor hakkında açıklamalarda bulundu. Tecrübeli bir takımla karşılaşacaklarına değinen Kol, deplasmanda oynamalarının kendileri için şanssızlık olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yeni transfer yaptıklarını belirten Kol, gazetemiz şu açıklamaları yaptı:

“ZTK’da Yalova Altınova Belediyespor ile eşleştik. İlk hedefimiz, bu kupaya katılmanın gururunu, mutluluğunu hep beraber yaşamak. Hem Bilecik halkı olarak hem de takım ve yönetim olarak bu gururu yaşamak istiyoruz. Benim en az 20 sene top oynamışlığım var ama hiç kupa görmedim. Çok takım dolaştık ama böyle bir fırsatımız olmadı. O yüzden öncelikle bu imkânı sağlayan büyüklerimize teşekkür ediyoruz.

Kurada bize yakın bir yer olan Yalova’yı çektik. Ama tabi şanssızlığımız deplasmanda oynayacak olmamız. Keşke Bilecik’te olsaydı, Bilecik halkıda bunu görseydi. Genç oyuncularımızla, tecrübeli ve iyi bir ekiple karşılaşacağız. Uzun zamandan beri Bölgesel Amatör Ligde oynayan bir takım. Tabi onların tecrübesi bizden kat kat fazla olacak ama bu demek değildir ki teslim olmaya gidiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Ben de genç oyuncularımın ortaya koyacağı performansı merakla bekliyorum.

“Rakip takımı ağabeylerimizden öğreniyoruz”

Rakip takımı araştırdım. Daha önceden top oynayan abilerimiz var, orada oynamış kardeşlerimiz var. Onlardan bilgi alıyoruz. Sahası hakkında bilgi alıyoruz. Seyircisiyle ilgili, oyuncularıyla ilgili bilgi alıyoruz. Oyun stili olarak, her takım yeni sezonda başka bir kimliğe bürünür. Tabi imkân olsa gidip izlemek isterdim. Öncelikle biz kendimize bakacağız. Ne kadar mücadele edeceğimize, gençlerle nerelere kadar direnç göstereceğimize, neler yapabileceğimize bakacağız. Öncelikle iş bizde bitiyor.

“7-8 tane oyuncu almış durumdayız”

Toplamda 10 kadar yeni oyuncu geldi. Bu gelen oyuncuların hepsini denedik. Bilecik ilinde oynamış, gençlerden amatör oynamış futbolcular ve üniversiteden gelenler oldu. Dışarda süper amatörde oynamış, Bölgeselde oynamış arkadaşlar vardı. Onların içinden baktık. Sonuçta bir tane Gebze’den, bir tane Balıkesir’den gelecek, bir de Bozüyük’ten bir arkadaşımız gelecek. Buradan kendi bildiğimiz Gölpazarı’ndan oyuncularımız geldi. Onların içinden de bildiklerimizi aldık. Toplam da 7-8 tane oyuncu almış durumdayız. İnşallah beklediğimiz gibi takıma katkı sağlarlar. Bir de bu oyuncuların verimleri nedir? Tam olarak bilemiyoruz. Çünkü Süper Lig’e 14 yabancı kuralı gelmesiyle iyi Türk oyuncular bir lig aşağı düştü. O yüzden seviye nedir, ne değildir bilemiyoruz. Bence seviye fizik olarak değil tecrübe olarak fark edecek. Tecrübe çok önemli burada. Biz de gençliğimizi kullanmaya çalışacağız.”

Editör: TE Bilişim