Cafer Elmas

7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den Bilecik Milletvekili seçilen Halil Eldemir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki odasının kapılarını ilk kez gazetemize açtı. Eldemir, geride bıraktığımız seçimlerden, ülke gündemindeki olası koalisyon senaryolarına, Bilecik için hedeflerine kadar tüm sorularımıza açık yüreklilikle cevap verdi.



Gazetemiz aracılığıyla Bilecik halkına selam ve sevgilerini ileten Halil Eldemir, Bilecik’in kültür ve turizmine katkı sunmak için bir master plan hazırladıklarını belirtti.

Bilecik’te seçim süresi boyunca seviyeli bir siyasetin sürdürüldüğünü ifade eden Eldemir, diğer siyasi partilerin aday ve temsilcilerine de bu konuda teşekkürlerini iletti.  

CHP Milletvekili Yaşar Tüzün’ü de başarısından dolayı tebrik eden Eldemir, bundan sonra Bilecik için Yaşar Tüzün ile birlikte çalışmalara devam edeceklerini kaydetti.

AK Parti’nin oy kaybını da değerlendiren Eldemir, Türkiye geneline göre AK Parti’nin Bilecik’te daha az oy kaybı yaşadığını belirtirken, “Türkiye’de oyunu en az kaybetmiş illerden bir tanesiyiz” dedi.

Seçim sonuçlarını seçmenin talimatı olarak nitelendiren Eldemir, erken seçim söylentilerine de koalisyon yapılması gerektiği yönünde fikir beyan ederek, ‘şuanda milletimizin talimatı ‘beraber olun, çalışın’ dedi.

Bilecik’in sorunları hakkında da görüş bildiren, Yenişehir -Bilecik yolu, Bilecik Gar bağlantı yolu ve yeni Devlet Hastanesi ile öncelikle ilgileneceğini belirten Halil Eldemir, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin dolmak üzere olduğunu 3. Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalara başladıklarını da sözlerine ekledi.



Bir dönem ikinci sıra Milletvekili adayı, ardından birinci sıra Milletvekili adayı oldunuz ve kazandınız. Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Bilecik’ten seçildiniz. Önce kısaca seçimi değerlendirebilir misiniz?

Halil Eldemir: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin seçim kararı aldığı tarihten itibaren, seçim takviminin işlediği tarihten itibaren biliyorsunuz partiler adaylarını belirleme sürecine girdiler. Bizim partimiz de önce teşkilat temayülleri ile sonra genel merkez mülakatları ile sivil toplum kuruluşları temayülleri ve istişareleri ile sonuç itibariyle de 7 Nisan tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verildiği gün de bizim adımız AK Parti Bilecik Milletvekili adayı olarak zikredilmiş oldu, YSK’ya verilmiş oldu. Çalışmalarımıza başladık.

“BİLECİK’TE SİYASET SEVİYELİ”

Sizin isminizi ilk biz duyurmuştuk. Kimse inanmamıştı.

Halil Eldemir: Evet, sizin telefonla arayıp bir müjde verişiniz olmuştu. Ben Bilecik siyasetinde 27 Nisan muhtırasından beri Bilecik’teyim. 27 Nisan’da malumunuz e-muhtıradan sonra hemen akabinde alınan erken seçim kararında 2007 yılında Bilecik’ten aday adayı olmuştum. O zaman listelerde yer almamıştım ama seçim sonuna kadar da çalışmıştım. 2011 seçimlerinde listede 1. sırada olan Sayın Fahrettin Poyraz’ın arkasında 2. sıradaydım. Bu sefer de daha önce ilk başkanlığımızı yapan Ramazan Bey ile beraber listede yer aldık. Çok güzel bir seçim çalışması dönemi geçirdik yaklaşık iki ay. Sahanın her yerinde olmaya gayret ettik. Bilecik’te siyaset seviyeli. Ben bu konuda hep diğer partilerin adayı olan arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Bu seviyeyi belli bir noktada tutmaya gayret ettik. Onlar da gayret ettiler. Bazen seçimin heyecanı, ufak tefek bir takım şeyler olabilir. Belki bizim de yaptıklarımız, belki onların bizimle ilgili yaptıkları. Ama bunların hepsi geride kaldı. Ben bu konuda Bilecik’te siyaset yapmanın gerçekten Türkiye’deki birçok vilayete göre birçok vilayetteki siyaset anlayışına göre bir şans olduğunu düşünüyorum. Bilecik’te siyasetin böyle seviyeli olmasından dolayı da hemşerilerim adına da gurur duyuyorum.”

“OY KAYBIMIZ BİLECİK’TE DAHA AZ”

Sizce seçmen oylarıyla ne mesaj vermek istedi?

Halil Eldemir: Biliyorsunuz biz 2001 yılında kurulmuş 2002 yılında iktidar olmuş bir partiyiz. Yaklaşık olarak yüzde 35’lerde 370’e yakın milletvekiliyle iktidar olmuştuk. Ondan sonraki seçim dönemlerinde oylarımızı artıra artıra geldik. 2007’de yüzde 47’ye, 2011’de de her iki kişiden bir kişinin yani yüzde 50’ye yakın oy aldık.  Tabi her seçim oyumuz yükselerek devam etti. Bu bir siyasi parti için aslında Türkiye’deki bugüne kadar siyasi partilerin hepsi için düşünüldüğü zaman çok ciddi bir başarı öyküsü. Çünkü her seçimde oyunuzu artırmak aslında sizin belli bir noktadan sonra da yoracağı kesin. Bu noktada şu son seçimde de oylarımızda bir miktar düşüş oldu. Çünkü siyasi yelpazede farklı partiler, farklı siyasi argümanlarla seçime girme durumunda kaldılar. Ben bu noktada bizim Bilecik genelinden baktığımız zaman veya Bilecik yerelinden baktığımız zaman diyelim en son seçimlerde yüzde 41 civarında oyumuz varken 2011’de, şu anda yüzde 38’lere yani yaklaşık 3 puan düştük. Ama biz genel hatları ile seçimde bizim biliyorsunuz Bilecik’imizin belli bir bölgelerinde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden şehrimizde iş, aş, imkânı bulmuş milletimizin değerli mensupları var, hemşerilerimiz var. Bunların belli siyasi tercihlerini bu seçimde farklı yerlerde kullanması bizim belki yüzde 3 gibi olan kaybımızın aslında yüzde 3’lük değil aslında bizim oyu arttırdığımızın da bir göstergesi. Çünkü biliyorsunuz Bilecik genelinde HDP’nin de oyu yüzde 3’ten fazla şu anda. Daha önce biliyorsunuz aday çıkartmıyorlardı, bağımsız adayları yoktu.

Birçok seçmeninin de bize oy verdiğini Bilecik kamuoyu da öyle düşünüyor, biz de öyle düşünüyoruz, öyle de inanıyoruz bu seçimde farklı bir tercihte bulundular. Bizim Bilecik anlamında bir oy düşüşümüz bu anlamda Türkiye geneline baktığımız zaman daha az noktada. Hatta şöyle diyebilirim, partimizin seçim sonrası seçim işleri başkanlığımızın yaptığı bir takım istatistiki incelemelerde de Türkiye’de oyunu en az kaybetmiş illerden bir tanesiyiz. İnşallah bunu güzel bir şekilde Bilecik teşkilatlarımızın hem değerlendirmesini yaptık, bundan sonra da yapacağız. Bu acaba milletimizin hangi duyarlılığına, hissiyatına biz tercüman olamıyoruz veya neyi eksik bırakıyoruz da milletimizin bu noktada bizi hemşerilerimiz bir önceki dönemde tercih ederken şimdi tercih etmedi bunları tek tek analiz etmeye çalışıyoruz. İnşallah bu da bizim için telafi edilebilir bir oy oranı düşüşü. Çok abartılacak veya bizim açımızdan çok ah vah edecek bir durum değil. Ama ülke açısından, Bilecik açısından biz neyi eksik bıraktık da ufak tefek bu düşüşleri yaşıyoruz, bunu irdeliyoruz.”

      ELDEMİR'DEN POYRAZ'A TEŞEKKÜR

3 dönem AK Parti Bilecik Milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz kimi kesime göre başarılı, kimi kesime göre başarısız bir vekillik yaptı. Halil Eldemir’in Fahrettin Poyraz’dan farkı ne olacak?

Halil Eldemir: Ben öncelikle sizin aracılığınızla da bizim Bilecik’imizi AK Partili bir milletvekili olarak 3 dönem Parlamento’da temsil eden Sayın Fahrettin Poyraz’a çok teşekkür ediyorum. Bizim Bilecikliler olarak en azından başımızı öne eğdirecek, bizi mahcup edecek hiçbir icraatı olmadan, gayet de güzel projelere, yatırımlara imza atarak 3 dönem bizi temsil etti. Bundan dolayı kendisine özellikle sizin aracılığınızla bir kez daha teşekkür etmiş olayım.

Tabi şimdi bizim iktidar partisi olmamızın verdiği bir takım görevler ve bir takım farklı sorumluluklarımız oluyor. Muhalefet milletvekilliğine göre iktidar milletvekili olmak her konuda sizin bire bir ilgileniyor olmanız, her konuyu bire bir takip ediyor olmanız, bütün kurumlarla ilişkilerinizin bire bir olması, bunun yanında teşkilatlarda size verilen görevler, bunun yanında size parlamentoda değişik komisyonlarda görevler bir ili tek başına temsil eden bir milletvekiline ciddi anlamda yük bindiriyor. Fahrettin Bey bu yükü çok güzel bir şekilde taşıdı. Seçim dönemimizde de Bilecikli hemşerilerimize seçimler esnasında gidip onlardan talep ettiğim zaman şunu söylemiştim, bakın daha önceki vekilimiz gayet güzel çalıştı, fakat belki bazı şeylerimiz de eksik oldu. Yaptıklarımızı anlatma noktasında eksik kaldığımızı düşünüyorum. Gidip hemşerilerimizle kucaklaşmada, buradaki yaptıklarımızı Ankara’da ilimizle ilgili yaptıklarımızı anlatmada, hem teşkilatlarımızı anlatmada hem vatandaşımıza, hemşerimize anlatmada eksiğimiz kalıyordu. Bunun sebebi de Fahrettin Bey değil, bir şehirde bir milletvekilinden ziyade iki milletvekili ile temsil edilirse birisi Ankara’da çalışırken birisi burada yapılanları anlatır. Birisi Ankara’ya döndüğü zaman o buraya gelir şeklinde, iki milletvekilliğini ısrarla arzu ettiğimizi bunun için söylemiştik. Tabi milletimiz böyle takdir buyurdu.

Ben Yaşar Bey’i tebrik ediyorum, kutluyorum. Zaten seçim sonuçları belli olurken kendisiyle de telefon irtibatı kurup tebrik etmiştim. Daha sonra da birkaç görüşmemiz oldu. Biz artık Yaşar Bey de ben de Bilecik Milletvekiliyiz. Bilecik’in daha ilerlemesi için, daha gelişmesi için, daha güzel, yaşanabilir, daha müreffeh bir şehir olması adına, insanların daha huzurlu, daha mutlu olması adına Bilecik için hizmet etmeye beraber devam edeceğiz. İnşallah bu konuda da uyum içerisinde çalışırız diye düşünüyorum.”

“MİLLETİMİZ KOALİSYON TALİMATI VERDİ”

Seçmenin vermiş olduğu oya göre koalisyon gözüküyor. Türkiye’nin nasıl bir koalisyona ihtiyacı var? Son günlerde AKP-CHP koalisyonu konuşuluyor. Sizce bu koalisyon olur mu? AK Parti kiminle koalisyon yapar?

Halil Eldemir: Bir kere seçim sonuçlarında millet talimat verdi. Bunu öyle görmek lazım. Çünkü her seçim sonucu bir talimattır. Yani sizi tek başına iktidar yaptığı zaman da bir talimattır. Sizi koalisyonla iktidar yapmak istediği zaman da bir talimattır. O da şudur; bu seçimin talimatı, bakın bir araya gelin, beraber çalışın ve bu memleketi idare edin. Biz sayın genel başkanımız, başbakanımız, seçim sonuçlarının açıklandığı daha ilk günün hemen ertesinde gerek partimizin organları MKYK, MYK, bunun yanında değişik kademelerimiz, genişletilmiş il başkanlarımız, belediye başkanlarımızın olduğu teşkilatımızın tamamında bir takım istişareler ve bir takım yol haritaları belirlemeye çalıştı. Bizlerle de değişik toplantıları oldu. Şimdi biz geldiğimiz noktada aslında ilk günden beri bu talimatı en iyi okumuş partiyiz. Şöyle ki; biz bir kere genel başkanımızın açıklamalarını takip ettiysek hep birlikte görmüşsünüzdür, ‘ülkeyi bir saniye bile iktidarsız bırakmayacağız’ dedi sayın başbakanımız. İkincisi de hiçbir şart öne sürmeden kapıları hiçbir partiye kapatmadı. Üçüncüsü de her türlü münazaraya, müzakereye açık olduğunu ama ilkelerimiz olduğunu, ilkelerimizden sadece taviz veremeyeceğimizi ama bunun yanında her türlü müzakere ile memleket adına bir şeyler yapabileceğimizi zikretti. Bunların netice bulmaması durumunda da millete tekrar gitmekten en ufak bir endişemizin olmadığını söyledi.

Milletimizin ilk talimatı, az önce söylediğim gibi, siz biraraya gelin, çalışın. Bir araya gelin çalışın denen bir talimat çıkınca burada şunu yapmamız lazım, grup toplantımızı yaptık. Sayın başbakanımızın basına açık bölümünü de takip ettiniz. Şunu söyledi, bizim bir adayımız var. Adayımızı istişareler neticesinde çıkarttık. Biz adayımızın arkasındayız. Biz hiçbir arkadaşımızı hiçbir pazarlığın aracısı haline getirmeyi düşünmeyiz. Bu bizim ilkelerimize ve prensiplerimize aykırı dedi. Biz dördüncü tura kadar Milli Savunma Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz’ı biliyorsunuz şu anda meclis başkanlığına, devlet terbiyesi, devlet geleneği, bu konudaki tecrübesi göz önünde bulundurarak yapılan istişareler neticesinde kendisini uygun gördü kurullarımız, sayın genel başkanımız. Biz bu noktada sonuna kadar arkasında olacağız. Meclis başkanlığı seçiminde de kendi adayımız son tura kadar destekleyeceğiz.”



“MİLLETİMİZİN TALİMATI ‘BERABER OLUN, ÇALIŞIN’”

Erken seçim gözüküyor mu sizce?

Halil Eldemir: Burada kişilerin menfaatleri hiçbir zaman partilerin menfaatlerinin önüne, partilerin menfaatleri de hiçbir zaman milletin ve devletin menfaatlerinin önüne geçemez. Burada eğer bir uzlaşma içerisinde şu anda parlamentoya girmiş dört tane siyasi parti bir araya gelip matematiksel olarak kimler yetiyorsa bir araya gelip hükümet kurmaya yönelik çalışmazlarsa milletin talimatına aykırı hareket etmiş olurlar. Kurma noktasında uzlaşamadıkları bir nokta olursa biz gayet açık ve net olarak, bugün genel başkanımız da söyledi, daha önceki konuşmalarında da söyledi, talimat şu anda ‘koalisyon kurun’dur. Buna uyulmuyorsa da millette dönmekten gene hiçbir tereddüdümüz yok. Çünkü biz bugüne kadar, kurulduk kurulalı 2001’de kurulup 2002’den sonra atlattığımız bütün süreçlerde inandığımız ve uğrunda mücadele ettiğimiz tek şey milletin iradesiydi. Şu anda da hala aynı noktadayız. Diyoruz ki biz milletin iradesine göre hareket ediyoruz. Millete sığınmaya da hiçbir şekilde milletimize sığınmakta da problemimiz yok, millete inanmakta da problemimiz yok. Ama şu andaki milletimizin talimatı ‘beraber olun, çalışın.’

“BİRİNCİ VAZİFEM BİLECİK VEKİLLİĞİMDİR”

Olası bir AK Parti koalisyonunda Halil Eldemir’i yeni bir görev bekliyor mu Meclis’te? Böyle bir beklentisi var mı?

Halil Eldemir: Bizim partimizde milletvekillerinin böyle bir beklentisi olmaz. Arkadaşlar istişare ederler. İstişarelerimizi hep birlikte yaparız. Ondan sonra herkesin kendi kişisel kabiliyetine ve kendi daha önceki deneyimine göre görevler verilir. Bu noktada bize bir görev düşerse biz verilen görevi yapmak durumundayız. Ama benim için en önemli görev bana verilmiş şu anda en önemli görev Bilecik Milletvekilliğidir. Bu benim için en güzel, en onurlu görevdir. Ben şu anda Bilecik Milletvekilliği noktasında bunu layıkıyla yapmanın peşindeyim. En önemli görevim şu anda bu. Zaten üç haftayı geride bıraktık. İlk haftası biliyorsunuz mazbatanın hazırlanıp alınması ilk haftanın sonundaydı. Sonra gelip kayıtlarımızı yaptık. Ama ben Ankara’dan ziyade geçtiğimiz süreyi de sürekli Bilecik’te bütün ilçelerimizde, teşkilatlarımızla, hemşerilerimizle, vatandaşlarımızla mübarek Ramazan ayı olması dolayısıyla bazen toplu iftar programlarında, bazen teravih programlarında beraber olmaya çalıştım. Benim için en önemli görev, benim şu anda birinci vazifem şu an için Bilecik Milletvekilliğidir. Bu noktada gayret göstereceğim.”

“KÜLTÜR VE TABİAT TURİZMİ İÇİN MASTER PLAN HAZIRLIYORUZ”

Pencereden baktığımız zaman hemen karşınızda Maliye Bakanlığı var. Parayı karşınıza almışsınız. Bundan herhalde Bilecik faydalanacak. Bu kapsamda Bilecik için en eksik olan il olarak ilk ilgileneceğiniz konu nedir?

Halil Eldemir: Bilecik olarak son yıllarda AK Parti iktidarları ile beraber ciddi anlamda yatırımlar aldık. Bu ulaştırma alanındaki yatırımlar biliyorsunuz çok göze çarpan yatırımlarımız. Şimdi ulaştırma alanında derken hemen böyle bizim birkaç tane ulaştırmada kangren olmuş sorunumuz da var. Bir tarafta hızlı tren, bir tarafta duble yollar, bir tarafta ilçe bağlantısı yollarımız, hamdolsun bunlarla ilgili gerçekten güzel çalışmalar oldu. Bize düşen bunun biraz daha çıtasını yükseltmek, biraz daha yukarıya taşımak. Burada yapılmış yolların eğer yapabilirsek işte hükümet şekillenip tekrar hizmet etme fırsatı bulursak bu yolların sıcak asfaltının yapılması ve genişletilmesi, yapılmamış yolların yapılması bunlar olur.

Bunun yanında bizim biliyorsunuz organize sanayimiz, birinci, ikinci bölge. Birinci bölge dolu, ikinci bölge yüzde 70’leri bulmuştu. Ek bir alanla beraber tekrar orada bir takım çalışmalar var. Üçüncü organize sanayi ile ilgili çalışmalarımız var. Ama bundan daha önemlisi, benim çokça önemsediğim yani kuruluşun ve kurtuluşun beşiği olarak kültür ve tabiat turizmini ciddi anlamda ele almamız lazım. Ben bu konuda bir takım hazırlıklar yapıyorum şu anda. Seçim döneminde bazı sivil toplum kuruluşlarıyla olan münasebetimde, derneklerle olan münasebetimde bir takım öneriler aldım. Bunların şu anda hepsini dosyalamaya çalışıyorum. Önümüzdeki günlerle alakalı ben Bilecik adına kültür ve tabiat turizmi adına bir master plan hazırlamayı, bu master plan çerçevesinde de yapılacak yatırımları ele almayı yani bundan sonra da bunları sırasıyla takip etmeyi hedefliyorum. Çünkü bir tarafta bacalı sanayimiz varken bir taraftan da bacasız sanayimiz olsun. Bir taraftan üniversitemizi büyütelim istiyoruz. Bir taraftan biliyorsunuz tarımla ilgili bilhassa Orta Sakarya veya Sakarya Vadisi artı Osmaneli, Gölpazarı bu bölgelerde bir takım projelerimiz, planlarımız var. Ama burada ciddi anlamda potansiyelimizin olduğunu düşündüğüm kültür ve tabiat turizmi açısından ciddi bir projelendirme yapmayı hedefliyoruz.

Bütün ekip arkadaşlarıma da bu konuda gerekli şeyleri şu anda doneleri toplama talimatını verdim hepsini bir araya getirip burada üniversitemizden de destek alarak Bilecik bürokrasimizden de destek alarak bir de işin Kültür ve Turizm Bakanlığı veya Milli Parklar tarafından bürokrasiden de desteği alarak bir master plan hazırlayıp bu konuda bir yol haritası belirleyip Bilecik’te bu işler adına bir şeyler yapma gayretindeyiz. Organize Sanayi dediğimiz şey şu anda biliyorsunuz seramik endüstrisi bizim şehrimizin bel kemiği. Bunun yanında üçüncüyle beraber bundan sonra gıda endüstrisi vs. bir takım ihtisas organize sanayi kurulabilir. Bunlarla ilgili çalışacağız. Bu arada da seçim döneminde sözünü verdiğimiz bir taraftan hastane yatırımı olsun, bir taraftan Yenişehir yolu olsun bu konuları da takip edip bir sonraki seçimde veya bir sonraki zaman milletimizin hemşerilerimizin karşısında çıktığımız zaman evet biz size bunları konuşmuştuk, söylemiştik. Şunları şunları söz vermiştik, yaptık demek istiyoruz. Bunun için çalışacağız.”

Bilecik bağlantı yolu da sıkıntılı bir durum. Onunla ilgili Bozüyük’e, Bilecik’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam söz vermişti, siz de vardınız. Bununla ilgili bir girişim olacak mı? Sonuçta bağlantı yolu Bilecik için çok önemli?

Halil Eldemir: Onunla alakalı gerek belediye başkanımızla yaptığımız konuşmalarımızda, gerekse bu konuya kafa yoran arkadaşlarımızla yaptığımız programda Bilecik’te şöyle bir arzumuz var, şu anda nasıl derler, bir hayal, arkasından da projelendirilecek. Projelendirildikten sonra da gerçeğe, önce zaten proje yapabilmek için hayal kurmak gerekiyor. Şu andaki hayalimiz şu; Yenişehir bağlantı yolumuzun, ikinci organize sanayideki kavşağından başlayıp oradan şehrimizin böyle kuzeydoğusundan aşağıda hızlı tren istasyonu, otogarın olduğu bölgeye bağlayan bir çevre yolu şeklinde aynı şekilde aynı yolun tekrar şehrimizin güney doğusunda adeta bir çevre yolu gibi etrafımızı kuşatıp, çünkü şöyle bir sorunla da karşı karşıya kalacağız bugün biz Yenişehir yolunu çok konuşuyoruz. Yenişehir yolu bizim hem insan ulaşımımızda hem de hammadde ve ürettiğimiz ürünlerin pazara gitmesi konusunda çok önemli bir yol. Ama o yol bittiği an şöyle düşünün, Yenişehir yolu duble yoldan geleceksiniz. Organize sanayi kavşağına çıkacaksınız, buradan sizin tekrar Mekece-Bozüyük yoluna inmeniz veya işte otobana bağlanmanız ciddi anlamda karşı karşıya bırakacak. Ne yapmamız lazım? Bu yolu bizim Mekece-Bozüyük yoluna hastane yoluna bağlamamız lazım. Sayın Bakanımızın geldiği zaman söylediği, ‘ben bu konuyu Ulaştırma Bakanımıza ileteyim. Bu konuda en kısa sürede bir fizibilite çalışmaları yapılsın’ dedi. Tabi bu süreçte biliyorsunuz Ulaştırma Bakanlığımızda anayasa gereği olan üç bakanımızdan biri inşallah hükümet en kısa sürede kurulup bu konuda bir ulaştırma alanında da biz bu projeyi takip edip inşallah o sözümüzü de tutmuş oluruz.

“HEMŞERİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Son olarak Halil Eldemir nasıl bir milletvekili olacak? Bilecik halkına ne mesaj vermek istersiniz?

Halil Eldemir: Bilecikli hemşerilerime öncelikle teşekkür ediyorum. Bizlere teveccüh gösteriler. Bizi bu konuda yalnız bırakmadılar. Sağolsunlar milletvekili seçtiler. Öncelikle bundan dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu noktada hemşerilerime yakışır vaziyette milletvekilliği yapmayı, onları mahcup etmemeyi ve en önemlisi de benim kendilerine karşı mahcup olmamam için de benim için dua etmelerini istiyorum. Kendileri bütün hemşerilerimizle rahat kucaklaşacak bir mizaca bir yapıya sahibiz. Bu noktada kendimizden eminiz. Sürekli hemşerilerimizle bir arada olacağız. Bundan kimsenin bir endişesi olmasın. Belli kurumlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla hep birlikte şehri beraber yöneteceğiz. Beraber karar alacağız. Bu noktada inşallah güzel günler bizim olacak. Ben tüm hemşerilerimizin içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan aylarını tebrik ediyorum. Bu vesile ile de Cenabı Allah sağlık, sıhhat, afiyet içerisinde bayrama ulaştırsın niyazında bulunuyorum. Sizlere de bizi burada, Meclis’te ziyaret ettiğiniz için, hemşerilerimize mesajlarımızı iletme fırsatı verdiğiniz için özellikle çok teşekkür ediyorum.” 

Editör: TE Bilişim