Küçük Selen’in gözyaşlarına boğulmasına sebep olan telefon dolandırıcılığı sonrası para ve altın-larla birlikte yakalanan iki şüpheli şahıstan Osman G. Savcılığa sevkinin ardından tutuklanırken Sedat Y. ise serbest bırakıldı.


Son zamanlarda Bilecik'te baş gösteren dolandırıcılık şebekesi emniyet birimlerinin kıskacından kurtulamadı. Geçtiğimiz günlerde TOKİ konutlarında oturan Tarhan ailesinin küçük kızı Selen Tarhan’ı telefon ile kandırıp evdeki altın ve paraları alarak kayıplara karışan dolandırıcılar Asayiş Şube Müdürü Seyhan Yıldırım’ın öncülüğünde Emniyet ekiplerinin kısa süreli çalışmaları sonucu çaldıkları para ve ziynet eşyaları ile yakalandı. Hırsızların daha önce 3 ayrı hırsızlık olayına da karıştığı öğrenilirken, Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü üç ayrı ikametten hırsızlık olayları ile ilgili olarak şüpheli veya şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak başlatılan çalışmaları hakkında bir açıklama yayınladı.


Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, üç ayrı hırsızlık olayının meydana geldiği ikametler çevresinde imkânlar dâhilinde bulunan güvenlik kamera kayıtlarının detaylı olarak incelendiği belirtildi.

Dolandırıcıları yakalama için hummalı bir çalışma yürüten Emniyet Müdürlüğünden, ikinci şüpheli şahsın kimlik bilgileri yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilmiş olup yakalama çalışmaları devam etmekte olduğu söylendi. Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde:


 “İdaremiz dâhilinde 15.08.2014 -  23.08.2014 tarihleri arasında meydana gelen üç ayrı ikametten hırsızlık olayları ile ilgili olarak şüpheli veya şüphelilerin yakalanmasına yönelik olarak başlatılan çalışmalar kapsamında;

Üç ayrı Hırsızlık olayının meydana geldiği ikametler çevresinde imkânlar dâhilinde bulunan güvenlik kamera kayıtları, ilimiz kent güvenliği için kurulu olan MOBESE güvenlik kamera kayıtları detaylı olarak inceleme altına alınmış, araştırmalarımız devam ederken şüpheli şahısları görebileceğini değerlendirdiğimiz olayların gerçekleştiği ikametlere komşu olan diğer apartman sakinleri ile görüşmeler yapılmış, hırsızlık olayının meydana geldiği ikamet çevresindeki kamera kayıtları toplanarak detaylı inceleme altına alınmış bu esnada ilk olaydan dolayı diğer iller ile paylaşmış olduğumuz eşkâller ve görüntüler doğrultusunda Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerinin 25.08.2014 günü Eskişehir ilinde meydana gelen hırsızlık olayında şüpheli şahıslardan birisinin suçüstü olarak yakalandığı öğrenilmesi üzerine şüpheli şahısın fotoğrafının görgü şahitlerine gösterilmek maksadı ile istenilmiş ve yapılan fotoğraf teşhisinde görgü şahitlerinin fotoğraftaki şüpheli şahsın kendilerinin görmüş olduğu şahıs olduğunu belirtmeleri üzerine ilimizde üç ayrı hırsızlık olayının faillerinden birinin şu an cezaevinde olan S.E.A. olduğu tespit edilmiş ayrıca yanında bulunan ikinci şüpheli şahsın kimlik bilgileri yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilmiş olup yakalama çalışmaları devam etmektedir.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ”

 

Editör: TE Bilişim