Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halit Gölcan, Bilecik’teki esnaflara verilen 25 Milyon liralık kredi desteği hakkında bilgiler verdi.

Basın Bayramı dolayısı ile gazetemize ziyarette bulunan Gölcan, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi’ne üye olan herbir esnafın 1 yıl ile 5 yıla kadar taksitli olarak 100 Bin Liraya kadar kredi desteği alabileceğini belirtti.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Gölcan, esnafa verilecek kredi desteği hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Esnaf ve Sanatkarlar kooperatifine üyelerinden, biz kredi desteği istiyoruz diyenlere 25 Milyon kredi veriyoruz. Her bir esnafın 100 bin lira alma hakkı var. Faizimiz ise yüzde 5, aslında yüzde 10 faiz fakat yüzde 5'ini devlet karşılıyor. Bir yıl ile beş yıl arasında kredi vermekteyiz. Yani esnaf geldiği zaman ben 5 yıllık kredi alacağım diyebilir veya 1 yıllıkta alabileceğim diyebilir. Bu krediden küçük esnaf ve sanatkarlar yararlanabiliyor. Birinci sınıf deftere tabi olanlar krediyi alamıyor. Tabi bankalarda daha önce icrası olan kredisini ödememiş olanlar, bu destekten faydalanamıyorlar.

Devlet küçük esnafın kalkınması için öncülük yapıyor diyebiliriz. Bu krediden tüm esnaflarımız faydalanabilir. Bazı şartlarda var tabi onlarda şunlar:15 Bin liranın üzerindeki krediden sonra iki tane kefil, bir tane ipotek. Yüzde 80 esnafımızda bu krediyi kullanmaktadır.” 

Editör: TE Bilişim