Damızlık Sığır Yetiştirici Birlikleri Bilecik İl Başkanı Naci Eser son zamanlarda hayvan yemlerine ardı ardına yapılan zamlara tepki gösterirken, üreticinin korunmasına yönelik acil önlem alınması gerektiğini belirtti.

Başkan Eser,ülkemizin zor zamanlardan geçtiği bu süreçte yem sanayicilerinin zam yapmalarının etik olmadığının altını çizerken, “1 ay içerisinde yem fiyatlarında yaklaşık olarak %15-20 civarında zam yapılmıştır. Şuan ki ülke durumumuza rağmen üreticinin yanında olmak yerine üretimi durdurmak istercesine zam yapılmasını istemiyoruz.

Bizler bu zor zamanlarımızda gıda tedariki için canla başla üretim yapmaya devam ediyoruz. Bizler fırsatçılık yapanların vicdanen ve ahlaken sorgulandığı bir dönemde et ve süt fiyatlarına zam talebinde bulunmayı aklımıza bile getirmezken yem sanayicilerinin krizi fırsata çevirmelerini etik bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Devlet ve millet el ele verip madden ve manen bu sıkıntılı dönemi atlatmaya çalışırken, yem sanayicilerinin yapmış olduklarını şiddetle kınıyor ve yetkililerimizin bu duruma acilen çare bulmasını talep ediyoruz.

Şu zor zamanlarda üretime devam ederken yem sanayicilerimizi de bu üretimin bir parçası olarak yanımızda olmaya davet ediyoruz. ” dedi.

Editör: TE Bilişim