Osmaneli Belediye Başkanı Münür şahin, koronavirüs salgını ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken,kritik iki hafta içerisine girdiğimizi söyledi ve vatandaşlara ısrarla evde kalmaları yönünde uyarılarda bulundu.

Başkan Münür Şahin yaptığı açıklamada, “Değerli kardeşlerim, önümüzdeki iki hafta içinde koronavirüsle ilgili vakaların sayısının ve kayıpların artacağı çok önemli sürece giriyoruz. Özellikle şirketlerimizdeki ortamların yarattığı riskler nedeniyle Osmaneli'de koronavirüs tedavi görenlerin sayısı arttı. Karantinada olanlar,pozitif olanlar bu hafta daha riskli konuma gelecek.Kayıplar artabilir,bu işin şakası yok.

Özellikle risk taşıyan ve çalıştıkları şirketlerde bu virüsü kapan kardeşlerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Osmaneli deki vakalara baktığımızda maalesef her gün şirketlerin yarattığı boşluk nedeniye vakalar ve kayıplar arttı.Son düzlüğe girdiğimiz bu günlerde tedbirleri arttırırken halkımızı da uyararak tehditin boyutlarını anlatmaya ve riskleri en alt seviyeye çekmeye çalışacağız.

Özellikle Tekersan (Accuride) şirketimizde yoğunlaşan vakalar maalesef ilçemiz için en büyük tehdit oldu.Şirket çalışmasını durdurmasına rağmen bizdeki vaka sayısını giderek arttırdı ve arttrımaya da devam ediyor.Bunun için tedbir olarak,Üretime ara veren şirketimiz çalışanlarının evlerinde kendilerini karantinaya alarak 14 gün kuralına da uymalarını sağlayacağız.Yine ilçemiz acısından koronavirüs riski taşıyan Ayde Aliminyum,Hakmer ve Odöksan çalışanları kardeşlerimizin da iki hafta kendilerini evde karantinaya almaları gerekiyor.Yine diğer şirket çalışanlarının ve kamudan idari izin kullananların,tatilde olanlarında bu kurala uyup evden çıkmamaları gerekiyor.

Önümüzdeki iki haftayı sıkı bir şekilde evde geçirirsek koronavirüs tehtitini Osmaneli de en az kayıpla atlatmış olacağız.Bunun için halkımızın birbirini uyaracağı ve kontrol atlında tutacağına inanıyoruz.Osmaneli Belediyesi olarak Kaymakamlığımız ve diğer kurumlarımızla birlikte ilçemizde koronavirüse karşı önlemleri uyguluyoruz.Yarın cuma pazarımıza dışarıdan satıcı almayacağımızı pazarcı esnafa bildirdik.Belediyemiz önünden kalkan tüm servisler yarından itibaren Dörtyol üstündeki duraktan kalkacak ve yolcuları orada indirecek.Pazartesi gününden itibaren belediyemiz önüne araçların park etmesini yasaklayacağız.Amacımız ilçemizde en büyük ve nüfusumuzun %35 lik bölümünün ikamet ettiği Camikebir Mahallemizde oluşan riski azaltmak,burada hareketliliği en alt seviyeye indirmek.Önümüzdeki hafta cuma pazarımızı da geçici olarak kapatacağız.

Değerli kardeşlerim hepimizin sağlığı ve geleceğimiz için son iki hafta dişimizi sıkalım,evden mecbur kalmadıkça çıkmayalım.Unutmayalım bu hafta koronavirüste sayılar ve kayıplarımız artacak.Önümüzdeki haftadan itibaren biraz daha azalacak.Sonrası inşallah gün gün daha iyiye gideceğiz.Ve inşallah bugünler geçecek.Ama artık Dünyada hiç bir şey eskisi gibi olmayacak.

İnşallah bu sürecide en az kayıpla atlatarak, yaşamdan dersimizi almış ve birbirimize karşı bağlarımızı arttırmış olacağız.Bu süreç bize bir ve beraber olmayı,dayanışmayı,aile ve komşuluk ilişkilerimizi arttırmamıza da yaradı.Osmaneli bu riskli dönem bittiğinde,büyüme ve yükseliş sürecini sürdürecek,büyük güç Türkiye Dünyada ilk onda yerini daha da sağlamlaştıracaktır.Unutmayalım her şerri hayra çevirecek güce sahibiz.Allah bize yeter.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim