Bilecik Belediyesi Yazı İşleri Müdür Vekili İbrahim Kozalak’ın görevinden alındığı öğrenildi. Mayıs ayı belediye meclis toplantısında, hazırladığı bir raporda eksiklikler olduğu için Başkan Yağcı’nın hışmına uğrayan Kozalak, geçtiğimiz günlerde görevinden alındı. Vekaleten sürdürdüğü yazı işleri müdürlüğü görevine son verilen Kozalak, temizlik işleri müdürlüğü görevine ise devam ediyor.

Hatırlanacağı üzere Mayıs ayı başında gerçekleşen belediye meclis toplantısında Yazı İşleri Müdür Vekili İbrahim Kozalak’la Başkan Selim Yağcı arasında soğuk rüzgarlar esmişti. Bilecik Belediyesi’ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe edilen çöp kamyonu hakkında meclise sunulan raporda, kamyonun plakasını ve şasi numarası gibi ayırt edici özelliklerinin yazmadığını gören Selim Yağcı, İbrahim Kozalak’a “E hangi aracı alacağız?” diye sormuştu. Açıklama yapan Kozalak, “Aracı teslim aldık, tescil işlemleri tamamlandı, plakası çıkartıldı” cevabını vermiş, Başkan Yağcı ise “Şasi numarası nedir, plakası nedir, markası nedir, ayrıştırıcı özellikleri nedir? Niye yazmıyorsunuz bunları?” demiş ve derin bir nefes alarak ‘la havle’ çekmişti.

Yaşanan bu olay üzerine Kozalak görevden alındığı ve yerine Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik’in getirildiği öğrenildi.

Editör: TE Bilişim