İl genel Meclisi Eylül ayı toplantıları Cuma günü gerçekleşen son oturumun ardından sona erdi. Günün ilk gündem maddesinde, Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin Söğüt ilçesi Dudaş köyü sınırları içerisinde bulunan İR.83624 maden ruhsat numaralı sahada 4. Grup altın madeni ocağı açıp işletmek üzere işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı talebi görüşüldü.


Konuyla ilgili bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, maden işletmeciliği yönünde bir ruhsat talebi olduğunu, bu ruhsatların verilebilmesi için Çevre Komisyonlarının incelemesi gerektiğini söyledi.  Geçen sene İl Genel Meclisinin çevre düzeni planını yapan meclisin bu meclis olduğunu hatırlatan Nalbant, meclisin görüşü üzerine ruhsat talebini değerlendireceklerini, bu amaçla İl Genel Meclisine görüş sorduklarını ifade etti.


Söz Alan İl Genel Meclis üyesi Mayir Küçük, Çevre Komisyonu olarak incelemeye gittiklerinde nelere bakacaklarını öğrenmek için konuyla ilgili olarak İdare’den bilgi almaları gerektiğini söyledi ve bir sonraki meclis toplantısında daha rahat çalışma yapacaklarını belirtti. Nalbant, Küçük’ün bu teklifini kabul etti ve ön çalışma yapabileceklerini, işletmenin açık işletme mi, galeri mi olacağını, patlatmayla mı, siyanürle mi çalışacağının belirlenip slaytlar eşliğinde meclisin bilgisine sunabileceklerini söyledi.


İ. Zeki Uyanık’ın “Konu imar komisyonunu da ilgilendirmez mi?” sorusuna cevap veren Nalbant, konunun hassas bir konu olduğunu, imarı, tarımı ve sağlığı da ilgilendirdiğini ancak önceliklerinin çevre komisyonu tarafından incelenmesi olduğunu söyledi. Konu, çevre komisyonunun çalışması öncesi bilgi alması amacıyla Özel İdareden gelecek ön raporun görüşülmesi için oy birliğiyle Ekim ayı meclis toplantısına ertelendi. Önümüzdeki ay Özel İdarenin raporu doğrultusunda ilgili komisyonlar kurulacak ve talep Kasım ayı meclis toplantısında komisyonların raporları doğrultusunda karara bağlanacak. 

Editör: TE Bilişim