Söğüt’te altın çıkaran Koza Altın İşletmeleri’nin yeni bir maden ocağı açmak için İl Özel İdaresi’ne yaptığı başvuru, incelenmek üzere AR- GE ve Çevre komisyonlarına havale edildi. Konu Eylül ayı meclis gündemine gelmiş, komisyonlara havale edilmeden önce İdareden ön bilgi alınmasının uygun olacağı belirtilmişti. Özel İdare genel Sekreteri Halis Nalbant, ön çalışma işletmenin açık işletme mi, galeri mi olacağını, patlatmayla mı, siyanürle mi çalışacağının belirleyip meclisin bilgisine sunabileceklerini söylemişti.

Koza Altın İşletmeleri tarafından Söğüt’ün Dudaş köyü sınırları içerisinde bulunan İR.83624 maden ruhsat numaralı sahada IV. Grup Maden (Altın) Ocağı açıp işletmek üzere işyeri açma ve çalışma ruhsatı talebi, Ekim ayı İl Genel Meclis toplantılarının son günüde son gündem maddesi olarak görüşüldü.

Özei İdare tarafından yapılan ön çalışmayı meclis üyelerine sunan Emlak ve İstimlak Müdürü Muharrem Dumansızoğlu, işletmenin açık işletme olduğunu belirtti ve 45 hektarlık bir alanı kapsadığını söyledi. Dumansızoğlu şöyle devam etti: “Kurumlardan değişik görüşler alınmış. Toprak koruma projesi incelemiş. Biz meclisteki komisyonun da bu konuyu incelemesi talebiyle meclise havale ettik. Meclisten görüş istendi. Konunun gerekli komisyonlara havalesine arz ediyoruz”

Konuyla ilgili söz alan MHP Söğüt İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Özütürk konuşmasında; “Söğüt için gerçekten elzem bir ocak. Çünkü Koza Altın’ın Eskişehir yolundaki ocakları da Söğüt'e katma değer sağlamakta. Söğüt için verimli bir ocak. Bütün aldığı ürünleri veya bütün aksamlarını Söğüt' ten temin etmekte, Söğüt’e gelir sağlamaktadır. O yüzden bu ocağın açılmasında fayda var” ifadelerini kullandı. Teklif, oyçokluğuyla AR- GE ve Çevre komisyonlarına havale edildi.

Editör: TE Bilişim