Koza Altın İşletmeleri’nin Söğüt’te açmak istediği yeni maden ocağı için İl Özel İdaresi’ne yaptığı ruhsat başvurusu bu kez de kar engeline takıldı.

Kasım ayı İl Genel Meclisi, teklifin Ocak ayında Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından incelenmesini uygun görmüştü. Ne var ki komisyon son 10 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle çalışmalarını gerçekleştiremedi. Komisyon başkan vekili Mayir Küçük yaptığı açıklamada “Hava şartları malum. Burası da tepelik bir yer. Gitme şansımız olmadı.” ifadelerini kullandı.

Komisyonda gelen raporun meclis üyelerine sunulması ve oyçokluğuyla kabul edilmesini ardından, konu bir kez daha Tarım Komisyonuna havale edildi. Komisyon raporu, bir aksilik olmaması durumunda, Şubat ayı meclis toplantısında İl Genel Meclisinin gündemine gelecek.

Bilecik İl Genel Meclisi Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’nun 05 Ocak 2015 tarihli raporu şöyle:

“İl Genel Meclisinin 28 Kasım 2014 tarihinde yapılan 20. birleşiminde alınan 2014/223 sayılı kararı ile “Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin İlimiz Söğüt İlçesi Dudaş Köyü sınırları içerisinde bulunan İR.83624 maden ruhsat numaralı sahada IV. grup maden (altın) ocağı açıp işletmek üzere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı talebi” incelenerek İl Genel Meclisine rapor sunmak üzere, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 16’ncı maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20’nci maddesi gereği komisyonumuza havale edilmiştir.

Mevsim itibari ile ulaşımın zorluğu ve arazinin karla kapalı olmasından dolayı bölgeyi yerinde inceleme imkânı olmadığından komisyonumuz çalışamamıştır. Meclisimizin takdirlerine arz ederiz.”

Editör: TE Bilişim