Söğüt’te faaliyet gösteren altın madeni işletmesi Koza Altın’ın Dudaş köyünde yeni ocak açmak için yaptığı ruhsat başvurusu, ilgili komisyonun yoğun yağmur nedeniyle çalışmaması gerekçesiyle bir kez daha ertelendi. Eylül ayından bu yana önce Cevre - Sağlık ve Ar-Ge komisyonları tarafından incelenen başvuru son olarak Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilmişti. Komisyon Ocak ayında yapan kar nedeniyle çalışamamış ve incelemeler Şubat ayına kalmıştı.

Koza Altın’ın talebi, her ay olduğu gibi Mart ayı İl Genel Meclis toplantısının da son gününde, son madde olarak görüşüldü. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu başkan vekili Ali Şenel yaptığı açıklamada, Şubat ayında yağan yoğun yağmur sebebiyle yolların geçilemeyecek kadar çamur olduğunu, bu sebeple komisyonun çalışmasını yapamadığını söyledi. Şener, “Komisyon olarak şirketle temas halindeyiz. Komisyon toplandığında kendileriyle telefonla görüştük, “4 çeker araçla bile madenin olduğu yere ulaşamazsınız” dedikleri için, maalesef 3’üncü sefer komisyon çalışmasını yapamadı. İnşallah önümüzdeki dönem bu çalışma yapılacak” açıklamasını yaptı. Komisyon raporunda şu ifadeler yer aldı.

“İl Genel Meclisinin 06 Şubat 2015 tarihinde yapılan 5. birleşiminde alınan 2015/033 sayılı kararı ile “Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin İlimiz Söğüt İlçesi Dudaş Köyü sınırları içerisinde bulunan İR.83624 maden ruhsat numaralı sahada IV. grup maden (altın) ocağı açıp işletmek üzere İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı talebi” incelenerek İl Genel Meclisine rapor sunmak üzere, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu’nun 16’ncı maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 20’nci maddesi gereği komisyonumuza havale edilmiştir.

Mevsim itibari arazinin kar ve çamurla kapalı olmasından dolayı (bölgeyi gidilmiş olmasına rağmen yerinde inceleme imkânı bulamadığından (komisyonumuz gerekli çalışmaları ve değerlendirmeleri yapamamıştır.”

Koza Altın’ın Söğüt’ün Dudaş köyü sınırları içerisinde altın ocağı açıp işletmek üzere işyeri açma ve çalışma ruhsatı talebi, incelenmek üzere oyçokluğuyla tekrar Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edildi. 

Editör: TE Bilişim