AKSA Doğalgaz ile Zorlu Enerji tüm abonelerine SMS yolu ile Koronavirüs yayılma riskine karşı uyarıda bulundu.

AKSA Doğalgaz, “Korona virüs yayılma riskine karşı ödemelerinizi otomatik ödeme ve banka online ödeme kanalları yapmanız önem arz etmektedir” mesajı gönderirken, Zorlu Enerji ise, “MHM’lerimizde gönül rahatlığıyla işlem yapabilmeniz için Korona virüsüne karşı önlemlerimizi alarak, gerekli dezenfeksiyon çalışmalarını yapıyoruz. Abonelik ve fatura işlemlerinizi www.zorluenerji.com .tr wepsitemizdeki Online işlemler sekmesinden ya da e-devlet’ten yapabilir veya 0850 933 39 99 numaralı Çağrı Merkezi’mizden bize ulaşabilirsiniz” mesajı iletildi.

Bilecik’te ki tüm AKSA Doğalgaz ve Zorlu Enerji abonelerine iletilen mesajlar vatandaşlar tarafından tepki gördü. AKSA Doğalgaz ve Zorlu Enerji, ödeme işlemlerini ertelemek yerine internetten ödeme yapılmasını isterken vatandaşlar tarafından “internet veya bankacılık sistemlerini kullanmayanlar ne olacak?” sorusu soruldu.

Zorlu Enerji ve AKSA Doğalgaz’ın ödeme işlemlerinde büyükşehirlerde olduğu gibi; doğalgaz, elektrik, su gibi faturalandırılan ücretleri erteleme yapmak yerine internet ortamından ödeme yapılmasını istemesine ilimizdeki vatandaşlar tepki gösterirken, “koyun can derdinde, kasap et derdinde” şeklinde yorumlandı.

Abonelerin doğalgaz ve elektriklerinin kesildiği iddia edildi

Diğer yandan bazı abonelerin de fatura ödemesi yapmadığı gerekçesi ile doğalgazlarının ve elektriklerinin kesildiği iddia edildi. Vatandaşlar böyle bir dönemde Zorlu Enerji ve Doğalgaz yetkililerinden biraz olsun esneklik istediklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim