Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hüseyin Köymen ve Merkez ilçe Başkanı Sinan Özkesin'in istifa ettiği haberini dün gazetemizde yer vererek duyurmuştuk. 
Gazetemizin  haberi üzerine ayrıntılı bir yazılı açıklama yapan  MHP İl Başkanı Hüseyin Köymen, Mahalli idareler yerel seçimlerinde görev talep etmek üzere istifa ettiğini söyleyerek; “Bu güne kadar istemeden kırdığımız kalplerden dolayı helallik istemekteyiz. Bizden yana haklarımız helal olsun, sizlerde helal ediniz. 01 Eylül 2013 Tarihi itibari ile Tüm seçim bölgelerimizde Aday adaylık sürecini başlatmış bulunmaktayız. Yönetim kurullarından istifa eden söz konusu arkadaşlarımız için görev talep etme dilekçeleri ilgili ilçe başkanlıklarına en geç 09 Eylül 2013 tarihi mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir.  Camiamız dışında kalmış tüm vatan severleri bizlerle güç birliği yapmak üzere Genel Başkanım ve Bilecik teki tüm üyelerimin adına aynı çatı altına davet ediyorum.”şeklinde çağrı yaptı.
İstifaların ardından boşalan görevlere ise İl Başkanı olarak Sabri Eraslan, Merkez İlçe Başkanlığı görevine de Mahmut Özbekar'ın geçeceği bildirildi.
Köymen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Saygıdeğer Hemşerilerimiz: Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı olarak yaklaşık iki yıldır birlikte ilimize ve ülkemize hizmet etme aşkıyla çalışmaktayız.
Partimizin genel merkezinin göndermiş olduğu genelgeye istinaden 30 mart 2014 tarihinde yapılacak Mahalli idareler yerel seçimlerinde görev talep etmek üzere İl Başkanı olarak ben Hüseyin Köymen, Merkez İlçe Başkanımız Ahmet Sinan Özkeskin, ayrıca İl yönetiminden, Disiplin kurulundan, Merkez İlçe Yönetiminden ve ayrıca diğer ilçelerimizden yönetici bazında arkadaşlarımız seçimlerde görev talep etmek üzere istifa ettik. Bu güne kadar istemeden kırdığımız kalplerden dolayı helallik istemekteyiz. Bizden yana haklarımız helal olsun, sizlerde helal ediniz. 
Değerli hemşerilerimiz: İstifalarımızla Boşalan makamlara İl Başkanı olarak Sayın Sabri Eraslan, Merkez ilçe Başkanı olarak Sayın Mahmut Özbekar kendi yönetim kurulu kararları ile seçilmişlerdir. Yüce yaradan hizmet yolunda arkadaşlarımızı utandırmasın. Bizlerde tüm benliğimizle arkalarında olduğumuzu sizlerin huzurunda beyan ederiz.
01 Eylül 2013 Tarihi itibari ile Tüm seçim bölgelerimizde Aday adaylık sürecini başlatmış bulunmaktayız. Yönetim kurullarından istifa eden söz konusu arkadaşlarımız için görev talep etme dilekçeleri ilgili ilçe başkanlıklarına en geç 09 Eylül 2013 tarihi mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir. Normal üyelerimiz, Memurlarımız ve vatandaşlarımız için Yüksek Seçim Kurulu Takvimi İşletilecektir. Farklı bir uygulama olursa yine değerli basın aracılığı ile sizlerle paylaşılacaktır.
Değerli Hemşerilerim: Bilecik'in tüm seçim Bölgelerinde iddialı olduğumuzu kazanmak için gerekli aday adayı arkadaşlarımızın olduğunu, bizlerde de kazanmak için gereken iradenin olduğunu beyan eder Milliyetçi Hareket Partisi olarak desteklerinizi bekleriz.
Bu vesile ile tüm seçim bölgelerimizde herhangi bir nedenden dolayı Camiamız dışında kalmış tüm vatan severleri bizlerle güç birliği yapmak üzere Genel Başkanım ve Bilecik teki tüm üyelerimin adına aynı çatı altına davet ediyorum.
Emin olun bu çatının altına girdikten sonra hepiniz birer Hüseyin Köymen kadar hak sahibi olacaksınız.
Bundan sonra yol arkadaşım Sabri Eraslan İl Başkanı olarak sizlerle dertleşmeye devam edecek. Ona da bana göstermiş olduğunuz hoşgörü ve yardımı göstereceğinizden eminim.
Yeniden haklarınızı helal ediniz.”
Editör: TE Bilişim