Köymen, muhalefet olarak görevlerini yapmaya deva edeceklerini belirterek şu açıklamayı yaptı:

“Bir ramazan ayını daha birlikte huşu içinde ve ibadetle geçirdik. Hangi sofraya çağrıldıksa orada olmaya çalıştık. Yüce yaradan ibadetlerimizi kabul etsin ve bir dahaki ramazan ayına topluca hep beraber ulaşmamızı nasip etsin.

Değerli hemşerilerim bu vesile ile birer cümle ile birkaç konuya temas edip kamuoyunu bilgilendirmek isterim.

Son bir aydır dünyanın ve ülkemizin gündemini meşgul eden mısır olayları ülkemizdeki demokrasi havarilerinin darbe hafızasını yeniden gündeme taşıdı. Adeta can simidi gibi yapıştı kaldılar. Söz konusu Mursi olunca seçim sonuçlarını ajite edenler her nedense Bozüyük halkının helal oylarıyla Milliyetçi Hareket Partisine hediye ettiği Belediyeyi mecliste rozet töreni ile transfer ederken seçimlerde yenildiklerini Bozüyük belediye başkanlığının asıl sahibinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu hiç düşünmemişlerdi.

Bizim günlük yaşam kültürümüzde komşunun ve komşu hakkının büyük bir önemi vardır. Hadislerle ve atasözleriyle davranış ve hareketlerimiz yön bulmuştur. Yine son aylarda gündemimize giren gezi olayları neticesinde yurdumuzun çeşitli yerlerinde vatandaşlarımız ve ev hanımlarımız Taksim’e destek vermek için tencere – tava çalarak destek vermek istemişlerdir.  Başbakan tarafından gürültü yapanların belli telefon numaralarına ihbar edilmesi istenmiştir. Şekli, zamanı ve amacı tartışılabilir ama bunu önlemek için toplumu ayakta tutan son bağımız olan komşuluk ilişkilerinin dinamitlenmesine hiç gerek yoktu. Etnik köken, dil, din, tek bayrak birliğinin hırpalanmasından sonra sıra aile komşuluk bağlarının zedelenmesine mi gelmiştir. Biz Bilecikliler olarak Jurnalci olmadığımızı ve komşularımızla aramızı kimsenin bozamayacağını bildirmek isteriz.

Değerli hemşerilerim; daha önce Bozüyük milli eğitim camiası ile ilgili basın açıklaması yapmıştık. Cevap alamayınca unutmadığımızı belirtmek için bir kez daha sorduk. Maalesef yine çıkıp cevap veren olmadı. Bir kez daha kamu adına soruyoruz.

-Güzide okullarımızdan birinden çalınan para miktarı ne kadardır?

- İdari ve adli soruşturma açılmış mıdır?

-Açılmışsa her ikisinin de sonucu ne olmuştur?

- Kendimizden hakikaten şüpheye düştük. Yoksa böyle bir hırsızlık olmamış mıdır?

- Ayrıca başka sorularımız da vardı. Yoksa bunlarda dedikodu muymuş?

 -Bu yapmış olduğumuz basın açıklamalarını hadi Bozüyük duymuyor ve görmüyor, İl milli eğitim de göremiyor mu?

-Değil ise görmemezlikten ve duymazdan gelme gibi bir yönetim anlayışımı oluştu.

Kıymetli hemşerilerim; birde bu hastane meselesi var. Yıllardır şuraya mı yapılsın buraya mı yapılsın polemikleri gırla gitmekte.  AKP İl başkanı şurada olsun, Milletvekili burada olsun, Belediye başkanı başka yerde olsun diye kamuoyunu yıllardır meşgul ediyorlar. Yapın kardeşim artık şu hastaneyi. İster eski yerinde, ister Pelitözü’ nde, ister Abbaslıkta olsun. Her türlüsü Eskişehir e gitmekten iyidir.

Değerli hemşerilerim Deresakarı’nın derdi ile dertlendiğimizi de bildirmek isterim. Uygulanmakta olan enerji projesine karşı olmadığımızı ancak çiftçi kardeşlerimizin proje nedeni ile Sakarya nehir yatağının derinleştirilmesi sonucunda sulama sıkıntıları oluşmuştur. Sıkıntıların daha teknik düzeyde incelenerek köylümüzün lehinde bir karar verilmesini diliyor ve istiyoruz.

Bu vesile ile yaklaşan Ramazan Bayramının tüm hemşerilerimize ve milletimize hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Hayırlı işlerinizde her zaman destek veren, dua eden, arkasından bir Fatiha okuyan Türk Milliyetçileri Kamu adına, Bilecik adına muhalefet görevini yapmaya devam edecektir.

Saygılarımızla.”

Editör: TE Bilişim