Geçtiğimiz haftasonu ilimize gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ı Bozüyük’te köylüler 'Unutulan İçköy'e hoş geldiniz' yazılı pankartla karşılayarak, “Ne yolumuz, ne suyumuz var” dedi.

Hızlı Tren ile Bozüyük’e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi E-van'ı Bozüyük’te köylüler 'Unutulan İçköy'e hoş geldiniz' yazılı pankartla karşılayarak, “Ne yolumuz, ne suyumuz var dedi.


Osmaneli’deki Yüksek Hızlı Tren (YHT) şantiyesinde incelemelerde bulunmak üzere TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'la birlikte Bilecik'e gelen Bakan Lütfi Elvan ilk olarak Bozüyük ilçesi İçköy yakınlarında yapımı süren Bozüyük Gar binası inşaatını gezdi.

Bir grup İçköy sakini Bakan Elvan'ı 'Unutulan İçköy'e hoş geldiniz' yazılı pankartla karşıladı.


Gar binası inşaat çalışmalarını yürüten firma yetkililerinden bilgi alan Bakan Lütfi Elvan Osmaneli ilçesine gitmek üzere araca bindiği sırada İçköy Minibüsçüler Derneği Başkanı Abdülhadi Güzel, Bakan Lütfi Elvan'a doğru bağırarak şunları söyledi:


“Sayın bakanım kimse bize bakmıyor. 25 yıllık bir mağduriyetimiz var. Kimse bize bakmıyor. Devlete vergi veriyoruz. Hiçbir ulaşım bize ulaşmıyor. Yıllardır Belediyeye söylüyoruz. Ne yolumuz var, ne suyumuz. Çoluk çocuğumuz, çamurun içerisinde üç-dört kilometre uzaklıktaki okula gidiyor. Bunu hiç bir yetkili kişi nazara almadı. Biz kendi imkanlarımızla dolmuş derneği kurduk. Sayın valimiz bize onay verdi. Şuan dol-muşlar derneğin önünde yatıyor. Belediye bize hizmet için izin vermedi.”


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, dernek başkanı Abdülhadi Güzel'e yanıt vermeyerek araçla Osmaneli’ye doğru hareket etti.


KAYNAK:DHA

Editör: TE Bilişim