İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarının ilk birleşimi gerçekleşirken gündeme alınan tek madde görüşülerek karar bağlandı.

Osman Yılmaz başkanlığında İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen ilk birleşimde sulama ve içme suyu hatlarının köy yollarından geçirilmesi halinde uygulanacak birim fiyatlarının belirlenerek İl Özel İdaresine geçişi için yekti verilmesi hususu komisyondan gelen rapora göre görüşüldü.

Görüşülen gündem maddesine göre; sulama ve içme suyu hatlarının köy yollarından geçirilmesi halinde idarenin tespit kazı yapılan alanın her tarafı için gönderilen ekip maliyetinin 100 TL olarak alınması ve bu hususta İl Özel İdaresine yetki verilmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul gördü.

Tadilattaki Valilik binası ve Kıbrıs gazileri gündeme geldi

Görüşülen gündem maddesi sonrasında MHP Grup Başkanvekili Osman Varolu, Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs’a gitme talepleri olduğunu söyledi. Buna nazaran İl Genel Meclisinde tartışılan konu neticesinde gazilerin Kıbrıs’a gitmeleri için gerekli görüşmelerin yapılması planlandı.

CHP’li Janrat Karaahmet ise tadilatta olan tarihi Valilik binasının süresinin dolmasına rağmen halen bitilmediğini belirtirken, konuya ilişkin açıklama yapan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akil Şahin restorasyon aşamasında planlama dışında binada bazı tarihi objelerin çıkması sebebiyle tadilatın uzadığını aktardı.

Editör: TE Bilişim