Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2015 yılı dönembaşı olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda 2014 yılı faaliyet raporu ve birlik kesin hesabının görüşülmesi sonrası Birlik Encümen üyeleri belirlendi. Kapalı oylama usulü yapılan seçimde; İl Genel Meclisi’nin merkez üyelerinden Serkan Yıldırım ve H. Hüseyin Çelik ile, merkez köy muhtarlarından Künceğiz muhtarı Ertekin Afacan ve Kurtköy muhtarı M. Ali Akıncı encümen üyeliğine seçildi.

Muhtar Bilgi Sistemi Hizmete Girdi

Toplantının başında, geçtiğimiz ay hizmete giren Muhtar Bilgi Sistemi hakkında, Mahalli İdareler Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdür Vekili Aytekin Çetin tarafından bilgi verildi. Aytekin, muhtarların her türlü şikayet, öneri ve taleplerini internet üzerinden “www.muhtar.gov.tr” adresine girerek Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne iletebileceklerini ve başvurularına 15 gün içinde cevap alabileceklerini belirtti. "Kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi, muhtarların etkinlik ve işlevlerinin artırılarak taleplerinin sonuçlandırılması amacıyla Bakanlığımızda, muhtar taleplerini takip etmek ve etkin bir şekilde sonuçlandırmak üzere yeni bir sistem oluşturulmuştur" diyen Aytekin, iletilen taleplerin sonucunun sistem üzerinden takip edilebileceğini ve cevapların muhtarların mail adreslerine ve cep telefonlarına mesaj olarak gönderileceğini ifade etti.

2014’te merkez köylere 2.215.248 liralık destek verildi

Vali vekili Mehmet Taşdöğen, Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada; “Köylere hizmet götürme birlikleri köylünün, sosyal, kültürel, ekonomik, tarımsal üretim her alanda bazı imkanları birleştirilerek köylünün kendi gücüyle birleştirilip, devlet katkısıyla birlikte köylerde pratik olarak hizmetler yapmak. Bilecik’te 10 yıldır güzel bir şekilde yürütüldüğünü gördük. Bugüne kadar görev yapmış üyelere teşekkür ediyorum. Köylerimizde sosyal kalkınmaya yönelik güzel hizmetler yapılmış. Her köyümüz, hizmetlerden belli oranda faydalanıyor. Yapılan hizmetleri gördüğümüz zaman daha mutlu oluyoruz. İnşallah 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da daha da hızlanarak, imkanları objektif şekilde kullanarak, köylümüze en iyi hizmeti götürmek hedeflerimizden birisi, bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.  Taşdöğen, ilk gündem maddesi olarak görüşülen 2014 yılı faaliyet raporu hakkında yaptığı açıklamada, yıl boyunca ilimizin merkez köylerinin su, yol, kanalizasyon, gibi ihtiyaçlarına toplam 2.215.248 TL harcandığını söyledi. Birlik üyelerine sunulan faaliyet raporu oybirliğiyle kabul edildi.

Encümen üyeleri belirlendi

Toplantıda 4’üncü gündem maddesi olarak, “Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 6. maddesi gereğince ihale komisyonuna yedek üye seçildi. Üyeliğe tek aday olan isim taşçılar köyü muhtarı Yasin Demir oldu. Demir Birlik üyelerinin oybirliğiyle ihale komisyonuna yedek üyesi seçildi. Toplantının 5’inci gündem maddesinde, 5355 Sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 12. Maddesi gereğince Birlik Encümen üyelerinin seçimine geçildi. İl Özel İdaresi merkez üyelerinden Ak Partili Serkan Yıldırım ve H. Hüseyin Çelik, MHP’li Mustafa Yılmaz ve CHP’li Hikmet Turhan’ın katıldığı seçimde, 47 muhtar ve 4 meclis üyesi oy kullandı. Seçim sonucunda Serkan Yıldırım 38, H. Hüseyin Çelik de 30 oyla Birlik Encümen üyeliğine seçilirken, Mehmet Yılmaz 18, Hikmet Turhan ise 5 oy aldı.

Encümen üyesi seçiminin ikinci bölümünde, muhtarlar arasından üyeliğe aday olan; Künceğiz Muhtarı Ertekin Afacan, Kurtköy Muhtarı M. Ali Akıncı, Çakırpınar Muhtarı Hüseyin Kara, Erkoca Muhtarı Osman Çetin ve İlyasbey Muhtarı Cavit Bayhan için oylama yapıldı. Oylama sonucunda; 25 oy alan Ertekin Afacan’la, 23 oy alan M. Ali Akıncı encümen üyesi seçildi. Oylamada, Hüseyin Kara 18, Osman Çetin 17 ve Cavit Bayhan da 3 oy aldı.

Bilecik Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2015 yılı dönembaşı olağan toplantısı, 100.000TL’lin ek ödeneğin oybirliğiyle kabul edilmesinin ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilişim