Ülkenin her ilinde başlayan kampanyada Bilecik’te Janrat Karaahmet öncülüğünde yardımlar toplanacak.  Kampanyanın Facebook üzerinden duyarlı vatandaşlar tarafından başlatıldığını söyleyen Karaahmet, önceki kampanya süresinde Siirt’in Baykan ilçesine bulunan okullara 50 koliyi fazla kitap yardımı gönderildiğini belirtti. Projenin devamında bu hafta içerisinde Cuma gününe kadar her çeşit okul araç gereçleri toplanacağını ifade eden Karaahmet, duyarlı vatandaşlardan, sivil toplum kuruluşundan, toplumun her kesiminden kampanyaya destek istedi.



Kampanya hakkında “Hiç bir siyasi partiye bağlı olmayan sadece güzel insanların bir araya gelip okumuş olduğu kitapları bağışladığı bir kampanyadır.” ifadelerini kullanan Karaahmet, amaçlarının her köy okuluna kütüphane kurmak olduğunu kaydetti. Karaahmet, toplanacak olan yardımların Bitlis ilinde bulunan Tabanözü Köyü Buğdaylı Mezrası İlköğretim Okulu ve Bölükyazı Köyü İlköğretim Okuluna ulaştıracaklarını belirtti.

Karaahmet konuşmasına şu ifadelerle devam etti: “Ülkenin dört bir yanından Bitlis’e gönderilen yardımların ilk önce Bitlis İl Kültür Müdürlüğü’nde toplanacaktır. Burada toplanan yardımlar İl Kültür Müdürlüğü tarafından Tabanözü Köyü Buğdaylı Mezrası İlköğretim Okulu ve Bölükyazı Köyü İlköğretim Okuluna ulaştırılacak. Bizde Bilecikli hemşerilerimizden yardıma muhtaç köy okullarına desteğe çağırıyoruz. Ayrıca göndereceğimiz bu köyde öğrenci sayısı azlığı nedeniyle bir okul kapandı ve buradaki 6 başarılı öğrenci okulsuz kaldı. Bu 6 öğrenci için ise burs verecek duyarlı vatandaşlar arıyoruz. Bu kampanya Türkiye’deki tüm yardıma muhtaç okullar belirlenerek yapılıyor. Bilecik ilimizde de özellikle köylerde ardım gereksinimi duyan okulları saptayarak bu okullara da ülkenin dört bir yanından yardım toplamayı düşünüyoruz. Bu kampanya kapsamında öğrencilerin ihtiyaç duyduğu tüm giysi okul araç ve gereçleri, kitapları topluyoruz. Yardımlarını ulaştırmak isteyen duyarlı vatandaşlarımı Facebook üzerinden bana ulaşabilirler.
Ayrıca 0 542 341 80 39 telefon numarasından ulaşabilirler. Tüm Bilecikli hemşerilerimizden yardımlarını bekliyoruz.”

 

 

Editör: TE Bilişim