Yaklaşan yerel seçimler öncesi bazı belde Başkan adaylarının ve köy muhtarlarının seçimleri kazanabilmek için dışarıdan oy taşıdıkları iddia ediliyor.

Seçimlerde nüfuslarda oynamaların olduğuna son yıllarda tanık olmaya başladık. Başkan adayları ve Muhtar adaylarının yakın dost ve çevrelerini aday oldukları yere nüfus kayıtlarını aldırtarak oy kazanma hesapları yaptığı belirtiliyor.

Bilindiği gibi geçtiğimiz seçimlerde Bilecik nüfusu patlama yaşamış ve 50 bin nüfus 60 bine çıkmıştı. Fakat bu rakamlar seçim sonrasında yeniden 50 bine düşmüştü. Bunun üzerine “şişme nüfus patladı” haberini yayınlamış ve bu kaybolan 10 bin kişinin nereye gittiğini veya nereden geldiğini sormamıza rağmen hiçbir yetkiliden açıklama gelmemişti.

Yaklaşan yerel seçim öncesi yine oy taşıma iddiaları gündeme geldi. Asılan seçmen listeleri de bu iddiaları doğrular nitelikte.

Özellikle köy muhtarlarının seçimi kazanabilmek için başka illerde veya kendi ilindeki, akraba ve tanıdıklarını köylerine seçmen olarak yazdırdığı belirtiliyor.

Bunların başında da İlyasbey Köyü yeralıyor. Geçtiğimiz seçimlerde 85 olan seçmen sayısının bu yıl 136’ya yükseldiği öğrenildi.

%70’e varan bu artışı ise mevcut muhtar adayının sağladığı gelen iddialar arasında. Köyde evi dahi olmayan kişilerin seçmen listesinde isminin yazdığı ve il merkezinde oturup çalışan hatta Eskişehir’de, İstanbul’da yaşayan kişilerin dahi İlyasbey Köyü Muhtarlık seçmen listesinde yeraldığı iddia ediliyor.
Bu durumdan rahatsız olan bazı köylüler seçimlerde haksız rekabetin olacağını ve bu durumu Merkez İlçe Seçim Müdürlüğü’nün incelemeye alması gerektiğini savundular.

Merkez İlçe Seçim Kurulu ve Jandarma’nın yapacakları inceleme sonunda iddiaların doğru olduğunun saptanacağını belirten köylüler, şeffaf seçimin yapılması ve demokrasinin kazanması açısından yetkililerin bu duruma el atmasını istediler.

Editör: TE Bilişim