Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü "Benim de Sıram Var" projesine, Köy Enstitüsü mezunu olan ve "Bir Meçhul Öğretmen" filminde hayatı anlatılan emekli öğretmen Mehmet Bayındır eşi Ayşe Bayındır ile birlikte destek vererek, mahallesindeki Ertuğrulgazi Lisesi’nde 11 sınıfın donanım malzemelerini yeniledi. Bununla ilgili düzenlenen törende 87 yaşındaki çift, duygu dolu anlar yaşadı.

Emekli öğretmen Mehmet Bayındır, 87 yaşında böylesine güzel bir projede bulunmanın mutluluğunu yaşadığını, öğrencilere her zaman sahip çıkılması ve destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Sınıfların açılışında konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ertuğrulgazi İlkokulu'ndaki törende, en önemli yatırımların başında insana yapılan yatırımların geldiğini, insana yapılan yatırımların içerisinde de eğitim yatırımının diğerlerinden daha farklı bir yatırım arz ettiğini kaydetti. Emekli öğretmen çiftinin eğitime harcadıkları ömrün yanında hala eğitimin kıymetini bize örnek teşkil edecek tarzda, hal ve hareketleriyle, davranışlarıyla öğretme gayreti içerisinde olduklarını, eğitim faaliyetinin devam ettiğinin güzel bir örneğini birlikte müşahede ettiklerini ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Okul ve çocuklar hepimizin. Buraya çakılacak en ufak bir iğne hepimiz için büyük önem arz etmektedir. Burada, geleceğe ait yeni nesilleri yetiştirecek olan okullarda, sıradan başlayan eğitimin en yükseğe ulaşacağı tarzda, başka imkanlarımız varsa seferber edebileceğimiz bir güzelliği birlikte yaşıyoruz. Her iki hocamı da tanımaktan çok büyük mutluluk duydum. Yapmış oldukları fedakarlıkla da bize fedakarlığın da yalnızca kendilerinde değil toplumun her ferdine, her kesime yayılmasının bir örneğini teşkil ettiklerini, yaptıkları davranışla göstermiş oldular. Bundan sonraki hayatlarında da bu tür başarılarla, fedakarlıklarla hayatlarının devamındaki kısmında yine anılacakları eserler bırakacaklarına inanıyorum."

Belediye Başkanı Selim Yağcı da toplumun şahsıyla birlikte hedeflere yürüdüğünü vurgulayarak, çiftin örnek bir çalışma yaptığını ve bu çalışmanın toplumun her kesiminde artarak devam etmesi temennisinde bulundu.

Yağcı, emekli bir eğitimci olan Mehmet hoca ve eşinin güzel bir çalışmayı ortaya koyduklarını belirterek, “bu projede de ailece olan katkılarıyla birçok insana örnek teşkil etmişler. Bu davranışların toplumumuzun her kesiminde aratarak devam etmesini arzu ediyoruz. Devletimiz de yapıyor bunları yapar da ama bunların iş birliği içerisinde yapılması çok daha anlamlı ve değerli. Belki ileride nasip olur bu ilköğretim okulu olur. Bu mahalle benim de mahallem ben de 1990 yılında buraya geldim, hakimlik stajımı ben burada yaptım, oğlum burada dünyaya geldi, kızım anaokuluna bu okulda başladı. Bilecik’in her noktasında olduğu gibi bu mahallede de anım çok fazla. Şehrimizin her noktasını güzelleştirmeye çalışıyoruz. Gelecek içinde en güzel yatırımları yapma gayreti içerisindeyiz. Ben tekrardan katkılarında dolayı Mehmet hocama ve ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Belediye Başkanı Selim Yağcı, emekli öğretmen Mehmet ve Ayşe Bayındır çiftine plaket verdi. Ardından emekli çift, Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Mahalle Muhtarı Niyazi Aydın´la birlikte sınıfları gezerek çocuklarla sohbet etti. Okulda düzenlenen törende, okul öğrencileri emekli çifte çiçek takdim etti.


Emine Türksoy 
 

Editör: TE Bilişim