Kösedere mevkiine gölet yapılması için çalışmalar başlatıldı. Abbaslık Köyü’nün alt bölümü ile Talaş havuzu olarak bilinen bölge arasına yapılması planlanan gölet için su analiz çalışmaları başlatıldı.

TSO'nun ve dönemin Valisi Süleyman Elban'ın girişimi, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın tam anlamı ile destek verdikleri gölet projesinin  Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  3. Bölge Müdürlüğü tarafından onay gördüğü ve su analiz çalışmalarının başlatıldığı ayrıca Aralık ayında da su analiz çalışmalarının biteceği öğrenildi.

Kösedere gölet fikri TSO Yönetim Kurulu üyesi Turizm Komisyon Başkanı Yüksel Gökçedağ tarafından ortaya konuldu. Bilecik turizmine can verecek ve değer katacak bu düşünceyi Gökçedağ, Yönetim Kurulu’na sundu. Kurulda olumlu karşılanan ve kabul gören gölet projesi dönemin Valisi Süleyman Elban'a da sunuldu. Vali Elban tarafından da kabul gören gölet için kollar sıvandı ve yazışmalara başlandı.

TSO’nun öncülüğünde başlatılan yazışmalara  siyasiler ve bürokratlar da  destek verdi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü ekipleri gelerek gölet yapılması planlanan Kösedere arazinde inceleme yaptılar ve ilk inceleme sonunda bölgenin topografik ve jeolojik açıdan uygun görülerek su ölçüm analiz çalışmalarının yapılarak değerlendirmeye alınacağı belirtildi.

Bu gelişmelerin ardından Kösedere mevkiinde  yaklaşık 8 aydır su ölçüm analiz çalışmaları devam ederken, çalışmaların Aralık ayında son bulacağı öğrenildi. Dönemin Valisi Süleyman Elban projeye ilişkin gazetemize kısa açıklamada bulunarak, TSO’dan gelen projeyi Bakanlık’ta gerekli yerlere ilettiklerini ve çalışmaların başlatıldığını, DSİ tarafından onay gördüğünü söyledi. Elban, gölet yapılması düşünülen yerlerde en az bir yıllık su ölçüm analizinin yapıldığını, bir yıllık yağışlar ile değerlendirildiğini bu mevkide de su analiz çalışmalarının başlatılıp devam ettiğini belirterek, yıl sonuna doğru su analiz çalışmalarının bittikten sonra Bakanlıkça projelendirileceğini ve ihaleye çıkmasının beklendiğini aktardı. Bu projenin ilimize yeni atanan Vali Tahir Büyükakın'a da iletildiği ve Vali Büyükakın'ın da sıcak bakarak projenin devamı konusunda gerekli girişimlerde bulunacağı öğrenildi.

Projenin fikir sahibi TSO Yönetim Kurulu üyesi Turizm Komisyon Başkanı Yüksel Gökçedağ,  çocukluklarının geçtiği Kösedere’nin gölet olmasının kendisinin bir hayali olduğunu, bu fikri Yönetim Kurulu üyesi olduğu TSO’da arkadaşları ile paylaştığını belirterek, yönetime sunulup kabul gördüğünü ardından yetkililer ile düşüncelerini paylaştıklarını ve başta dönemin Valisi Süleyman Elban olmak üzere AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'ın da projeye tam destek verdiklerini söyledi.

Gökçedağ, yazışmalar sonunda Devlet Su İşleri yetkililerinin Kösedere mevkiinde yaptıkları ilk incelemeden olumlu sonuç çıkmasına çok sevindiklerini belirterek, su analiz çalışmaları sonrası göletin yapılması ile doğa harikası bölgede yeşil ile mavinin birleşeceğini ayrıca turizm açısından Bilecik'in çok önemli bir yatırıma imza atacağına inandığını vurguladı.

Bu havzanın yerleşim alanına uygun olmadığını gölet olarak değerlendirilmesini ayrıca su rezervleri olarak fayda sağlanarak suyun çok temiz ve bol olduğunu bildikleri bu havzanın % 60-70 geçirmezlik oranın bulunduğunu belirten Gökçedağ, bu bölgenin her anlamda gölet olarak uygun olduğunu, su analiz çalışmalarının tamamlanması ile yetkililerinde uygun görmesi durumunda yapılacak olan göletin Bilecik turizmine büyük katkı ve katma değer sağlayıp coğrafyanın değerleneceğine inandığını aktardı.

Düşüncelerine değer verip sahip çıkan ve hayata geçmesi anlamında gerekli desteği veren öncelikte TSO Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarına, projeyi anlattıkları ilk günden itibaren gerekli girişimlerde bulunan Vali Süleyman Elban ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya, Milletvekilleri Halil Eldemir ve Yaşar Tüzün ile AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık'a teşekkür eden Gökçedağ, yeni Vali Tahir Büyükakın'a projeden bahsettiklerini ve yeni Vali’nin de projeye olumlu bakarak gerek ilgiyi göstereceğini söylediğini ilettiğini belirtti.

Editör: TE Bilişim