Bilecik turizminin gelişmesi açısından büyük önem arzeden Kösedere Gölet projesi kapsamından Vali Bilal Şentürk, bölgede incelemelerde bulunurken, TSO Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ’dan süreç hakkında detaylı bilgiler aldı.

2017 yılında gölet fikri ortaya atılmıştı

Abbaslık Köyü’nün alt bölümü ile Talaş havuzu olarak bilinen bölge arasına yapılması planlanan Kösedere Gölet fikri TSO Yönetim Kurulu üyesi Turizm Komisyonu Başkanı Yüksel Gökçedağ tarafından 2017 yılının Temmuz ayında ortaya konulmuş Bilecik turizmine can verecek ve değer katacak bu düşünceyi Gökçedağ, Yönetim Kurulu’na sunmuştu. Kurul’da olumlu karşılanan ve kabul gören gölet projesi dönemin Valisi Süleyman Elban'a da sunulduktan sonra gölet için kollar sıvanmış ve gerekli yazışmalara başlanmıştı

DSİ projeyi onaylamıştı

Bu gelişmelerin ardından Temmuz 2017’den beri Kösedere mevkiinde su ölçüm analiz çalışmaları devam ederken dönemin Valisi Süleyman Elban ise TSO’dan gelen projeyi Bakanlık’ta gerekli yerlere ilettiklerini ve çalışmaların başlatıldığını, DSİ tarafından onay gördüğünü söylemişti.

Elban, gölet yapılması düşünülen yerlerde en az bir yıllık su ölçüm analizinin yapıldığını, bir yıllık yağışlar ile değerlendirildiğini bu mevkide de su analiz çalışmalarının başlatılıp devam ettiğini belirtmiş ve yıl sonuna doğru su analiz çalışmalarının bittikten sonra Bakanlıkça projelendirileceğini ihaleye çıkmasının beklendiğini aktarmıştı.

Vali Şentürk: “Çalışmalar devam ediyor”

Aradan geçen süre zarfında Vali Bilal Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Komisyonu Başkanı Yüksek Gökçedağ ve beraberindekilerle birlikte göletin yapılacağı bölgede incelemelerde bulundu. TSO Turizm Komisyonu Başkanı Gökçedağ’dan bilgi alan Vali Bilal Şentürk, çalışmaların devam ettiğini aktardı.

İhale süreci başlıyor

TSO Turizm Komisyonu Başkanı Gökçedağ ise, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ile görüşmelerin yapıldığını ve sürecin başladığını söyledi. Yazışmaların devam ettiğini aktaran Gökçedağ, yatırım programına alınan projenin ihale sürecinde olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim