Atatürkçü Düşünce Derneği Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Eğitim-Sen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı basın açıklamasının ardından değerlendirmede bulunarak, “ilimizde neler oluyor diye endişelenmemek elde değil” dedi.

Atatürkçü ve çağdaş yöneticilerin görevinden alınmalarını içlerine sindiremediklerini belirten Fevzi Köse, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“18 Haziran günü yerel gazetelerde yayınlanan, Eğitim-Sen’in basın açıklamasını okuyunca, ilimizde neler oluyor diye endişelenmemek elde değil.

Okul Müdürleri ve yöneticilerinin keyfi olarak değiştirildiğini, ilimizdeki en önemli okullarımızdan, Anadolu Öğretmen Lisesi’nin kapatılarak, Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmek istendiğini öğrendik.

İlimizde ki Atatürkçü-çağdaş yöneticilerin görevinden alınmalarını içimize sindiremiyoruz. Okul yönetimlerinin; okulların çalışanları, öğrencileri ve velileri tarafından demokratik seçimlerle belirlenmesini istiyoruz.

İlimizdeki Anadolu Öğretmen Lisesi’nin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi planlanmış ve onaylanmışken Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesinin teklif edilmesini kabullenemiyoruz.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün, Valiliğimizin Bilecik halkının isteklerine duyarlı davranacağını umuyor, Anadolu Lisesine dönüştürüleceğini  bekliyor, kamuoyuna bu çağrımızı ilan ediyoruz. Saygılarımızla.” 

Editör: TE Bilişim