Bilecik’te faaliyet gösteren mermerciler İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin (İMİB) öncülüğünde biraraya gelirken, Koronavirüs hastalığının sektöre yansımaları ve büyük İzmir Fuarı ele alındı.

Akşam yemeğinde biraraya gelen mermerciler sektördeki finansal verileri gözönüne alırken, Koronavirüs ve Çin ile olan ticari ilişkiler ile İzmir Fuarı en çok üzerinde durulan konular oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu üyesi olan Aydın Dinçer, finansal değerlerden, yeni çıkan yönetmeliklere, Ticaret Heyetleri’nden, Koronavirüs’ün sektörel yansımalarına ve başta İzmir Fuarı olmak üzere dünya fuarları hakkında konuşma gerçekleştirdi.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Keskin, toplantıda Türkiye’deki ve dünyadaki doğal taş sektörünün önemine vurgu yaparken, Koronavirüs hastalığına değindi.

İzmir Fuarı’nın ileriki bir tarihe ertelenip ertelenmemesi ve iptal edilmesi yönünde katılımcılardan görüş alınırken, ilimizin önde gelen sanayicilerinden Turgut Özen, İzmir Fuarı’nın 2021 yılının Mart ayında yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Aynur Madencilik sahibi Hakkı Aynur ise madencilik sektörü hakkında kısa değerlendirmelerde bulundu. Granitaş Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarısoy, dünyadaki mermer sektöründe yaşanan krizin fırsata çevrilebileceğinin altını çizdi.

Genel çerçevede Koronavirüs’ün sektöre yansımaları ele alınırken, toplantı soru ve görüşlerin alınması ile devam etti.

Editör: TE Bilişim