Vezirhan Beldesinde Köprülü Mehmet Paşayı Anma ve Hıdırellez etkinliği düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Belediye önünde düzenlenen etkinlikte, milletlerin büyüklüğünün kültürleriyle, güçlerinin de birlik ve beraberlik duygularıyla ölçüldüğünü vurgulayarak, burada hem kültürlerini hem de birlik ve beraberliğin güzel örneklerini sergilediklerini söyledi.

Türk kültüründe önemli bir yer tutan hıdırellezi ve aynı zamanda Köprülü Mehmet Paşayı birlikte andıklarını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

"Bu göstermiş olduğumuz birlik ve beraberliğimizle dostlara güven, düşmana korku verecek. Bizler sizlerin bir araya gelişlerinizi, gönülleri ve dualarınızı bir araya getirmenizi kıymetli olarak görüyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde de bu güzelliklerinizi paylaşmak istiyoruz. İlimizin bütün köylerinde ve beldelerinde hıdırellez adetini, yeni nesillere aktarılacak şekilde güzel bir şekilde cereyan ediyor. Ayrıca köyümüzden, beldemizden göç edenler içinde köylerine, beldelerine bir geliş fırsatı oluşturuyor. Sıla-i rahim oluyor. Bizler burada birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini verirken, zor şartlarda görev yapan kolluk birimlerimizdeki şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de sağlık ve sıhhat diliyoruz."

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir ise birlik ve beraberliğinin önemine değinerek, Türkiye'nin gündeminden terörün tamamen yok olana kadar güvenlik güçlerinin mücadelesinin devam edeceğini bildirdi.

Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş'un günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından etkinlik, Mehteran takımının ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim