Gazetemizin daha önce gündeme getirdiği, İnegöl yolu üzerine bırakılan başıboş sokak köpekleri bu kez de İl Genel Meclisi gündemine geldi. Kısırlaştırma ameliyatı yapıldıktan sonra Bilecik ili sınırlarına bırakılan küpeli köpeklerin kim tarafından getirildiği henüz bulunamazken, oklar İnegöl Belediyesini gösteriyor. Ayvacık – Kendirli yolu üzerinde bırakılan köpeklerle ilgili bu güne kadar herhangi bir girişim yapılmazken, başıboş köpeklerin giderek vahşileştikleri ve yaklaşan kış ayları öncesi bölgedeki vatandaşlar için tehlike oluşturdukları belirtiliyor. Konu geçtiğimiz gün il genel meclisinde de tartışıldı fakat çözüme yönelik herhangi bir karar alınmadı.

Perşembe günü gerçekleşen İl Genel Meclisi toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Hikmet Turhan, ilimize bırakılan başıboş sokak köpekleri sorununu meclis gündeme getirdi. Daha önce gündeme gelen sorunun halen devam ettiğini belirten Turhan şunları söyledi:

Kendirli ve Koyunköy mevkiinde İnegöl yolu var. Bursa tarafından, İnegöl yolu üzerinden başıboş köpekler bayıltılarak buralara getirilip atılıyor. Bu köpekler burada ayıldıktan sonra sağa sola saldırıyor ve çevredeki vatandaşlar bundan büyük rahatsızlık duyuyor. Bu konuyla ilgili ne yapabiliriz? Bir çalışma yapılır mı? İlgili yerler uyarılabilir mi? Çünkü bir iki köpek değil, bunların sayısı oldukça çok. Yoldan geçen araçların üzerine saldırıyorlar. İnegöl belediyesi mi uyarılır artık, Bursa Büyükşehir Belediyesi mi uyarılır, bu konuya bir çözüm üretmemiz gerekiyor. Çocuklar hayvan otlatmaya çıkamıyorlarmış. Bu köpekler bayıltılıp getiriliyor buraya. Yoksa köpek getirildiği yere geri döner. Bayıltıp getirdikleri için hayvanlar geri dönemiyor. Halkımıza sıkıntı oluşturan bir konu. Bunun İnegöl Belediyesi tarafından yapıldığı söyleniyor. En azından bu belediye uyarılmalı.”

Söz alan MHP’li Haluk Filizli de aynı sorunun Ahı Dağı yolunda da görüldüğünü belirtti. Bu hayvanların oralarda sefil olduklarını söyleyen Filizli, yolun İnegöl kısmında köpekten geçilmediğini ve bu durumun trafik kazalarına da davetiye çıkardığını belirtti.

Aynı sorunun Gölpazarı ilçesinde de yaşandığını ifade eden Ak Partili Ali Şenel, meclis isterse konuyla ilgili bir araştırma komisyonu oluşturulabileceğini ve meclisi bilgilendirebileceğini söyledi. Ak Partili Oğuz Sertler ise bu işin meclisin işi olmadığını söyledi ve konunun belediyeleri ilgilendirdiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak İl Genel Meclisi tarafından herhangi bir karar alınmadı.


Editör: TE Bilişim