Vali Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleştirilen 2018 yılının üçüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

İlimizde 2018 yılında 639 adet proje uygulanmakta olduğunu belirten Vali Büyükakın, yatırımlarla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “dönem sonu itibariyle bu projelerden 66 adedi bitirilmiş , 176 adedinde çalışmalar devam ediyor. 61 adedi ihale aşamasında, 336 adedinde ise henüz başlanmamıştır.Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 208 milyon 533 bin TL’dir. 2018 yılında tahsis edilen ödenek toplamı ise 280 milyon 786 bin TL’dir. Dönem sonuna kadar toplam 135 milyon 586 bin TL harcanarak yüzde 48 nakdi gerçekleşme sağlanmıştır” ifadelerine yer verdi.

VALİ BÜYÜKAKIN’DAN “İŞBİRLİĞİ” VURGUSU

Vali Tahir Büyükakın, toplantıda bulunan kurum amirlerinden sonuç odaklı ve vatandaşlara en iyi şekilde hizmet etme noktasında en hızlı ve ekonomik yolu bulmalarını istedi. Koordinasyon toplantılarında sadece sunum yapmanın yeterli olmadığını, gerekli konularda ilgili kurumlarla olan işbirliğine önem verilmesi gerektiğini vurgulayan Büyükakın, işbirliği konusunda da önemli mesafeler kaydedildiğini dile getirdi.

YENİŞEHİR YOLU SENEYE KALDI

Vali Büyükakın’ın konuşmasının ardından kurum amirleri, ilimizde faaliyete geçirilen yatırımlarla ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Toplantıda en çok terletilen kurum amiri yine Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu oldu. Uzun yıllardır tamamlanamadığından dolayı halk arasında “Ferhat ile Şirin aşkına döndü” denilen Yenişehir Bilecik bağlantı yolu ile ilgili bilgi veren Yazıcıoğlu, 48.6 kilometrelik yolun 21 kilometresinin tamamlandığını, kalan 21 kilometrelik yolun da yüzde 10’unun bu sene yüzde 10’unun ise önümüzdeki sene yapılarak yolun tamamlanacağını söyledi.

Müdür Yazıcıoğlu ayrıca yol kavşağının ise 1 haftaya tamamlanacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim