Cafer Elmas 

Kontör dolandırıcıları artık Türk vatandaşlarından umduğunu bulamayınca ülkemizdeki sığınmacılara dadandı. Bilecik’e Irak’tan gelen Deyaal Een adındaki sığınmacı kendilerini ‘Polisim’ diye tanıtan kontur dolandırıcılarına 2000 TL.’sini kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Dolandırıldığını anlayan sığınmacı Deyaal Een’in bir Türk gencinden yardım istemesi ve durumu banka çalışanlarına anlatmaya çalışması üzerine banka yetkilileri  durumu hemen polise  haber verdi ve banka hesaba bloke koydu.


Bankaya gelen polis telefondaki dolandırıcı ile konuştu. Kendisini Deyaal Een’in amcasının oğlu olarak tanıtan kontur dolandırıcısı amcasının oğluna borç para verdiğini onu geri istediğini söyledi. Türkçe bilmeyen Iraklı sığınmacı Bilecik Emniyeti’ne götürülürken buraya çağırılan tercüman aracılığı ile olay ortaya çıktı. Deyaal Een, kontur dolandırıcısının kendisini aradığını, Arapça konuşarak Polis olarak tanıttığını ve kendisine Türkiye’de bulunmasının yasak olduğunu sınır dışı edileceğini fakat kendilerine kontur için 2000 TL. para havale etmesi durumunda bu işi çözeceğini ve sığınmacı olarak artık hep Türkiye’de kalabileceğini söylediğini  belirtti.


Sığınmacı Deyaal Een’i arayan telefon numarası Emniyet yetkililerinin daha sonra araması sonucu ulaşılamaz oldu.

Sığınmacı Deyaal bir Türk gencinin yardım etmesi ve banka yetkililerinin de durumu hemen farkedip olayı Emniyete iletmesi ile kontur dolandırıcılığının önüne geçildi.


Editör: TE Bilişim