AK Parti’de Nail Öztürk, delegelerin oyuyla AK Parti Bilecik Merkez İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi’ne katılması beklenen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın programının iptal olmasının ardından kongreye gelmesi beklenen Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın da kongreye katılmaması, kamuoyunda değişik yorumlara neden oldu.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı. Kongreye katılması planlanan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Samsun’da şehit cenazesine katılacağı için programını iptal etti. Bunun ardından ise AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya’nın programa katılacağı kamuoyuna duyuruldu. Ancak Genel Başkan Yardımcısı Kaya’nın da kongreye saatler kala programını iptal etmesi kamuoyunda değişik yorumlara neden oldu.

Genel Merkez tarafından AK Parti Bilecik teşkilatı ile ilgili olumsuz bir bakış olduğu için kongreye katılmadıkları, Genel Merkez’in Bilecik’i önemsemediği gibi yorumlar da  kamuoyundaki yorumlar arasında yer aldı.

Kongreye, CHP İl Başkanı Metin Yaşar ve Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan’ın yanısıra BBP İl örgütünden de katılım oldu. Kongre sonunda Genel Merkez tarafından tek aday gösterilerek seçime giren Nail Öztürk, delegelerin oyuyla AK Parti Bilecik Merkez İlçe Teşkilatı’nın yeni başkanı oldu.

Editör: TE Bilişim