Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kültür ve Kongre Merkezi önüne kavşak yapılması için Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu’na talepte bulundu.

Önceki gün düzenlenen il koordinasyon kurulu toplantısında konuyu gündeme getiren Yağcı, şehir merkezinden kongre merkezine araçlarıyla gelmek isteyenlerin 1. OSB’ye kadar gidip buradan dönmek zorunda kaldıklarını ve bu durumdan şikayetçi olduklarını söyledi. Kongre merkezinin hizmete girdiği günden bu güne yoğun şekilde kullanıldığını ifade eden Yağcı şöyle konuştu:

“Daha önceden İl Trafik Komisyonumuzun olumlu görüşüne rağmen kongre merkezindeki geçiş noktasına Karayolları Genel Müdürlüğümüz, “Eğime ışık konulmaz” şeklinde bir şerh koymuştu. İstanbul’un her yerinde eğim var, Bursa’nın birçok yerinde eğim var. Buralara ışıklandırmayla yön verilebiliyor. Bilecik’in şartlarına ve büyüklüğüne göre organzenin karşısından dolanıp tekrar oraya gelmek hemşehrilerimiz için oldukça zor oluyor. Bu konuda bir çözüm istiyoruz.”

Yağcı’nın talebini dinleyen Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapacaklarının sözünü verdi. 

Editör: TE Bilişim