Cafer Elmas

Yeni yapılan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’ne Belediye Meclis Salonu geçerli not alamadı.

Belediye Meclis Salonu’nun aksine Meclis üyelerine gezdirilen Kongre Salonu ise büyüledi. Akustik ve ışık sistemi ile sahne büyüklüğünün yanısıra konforu ve gösterişi ile Meclis üyelerinin beğenisini alan Kongre Salonu adeta büyüledi.

Görevlilerin ışık ve ses düzenini deneme amaçlı açması ve Meclis üyelerine salon hakkında bilgi verdiği Kongre salonu tam not alırken, aksine Belediye Meclis Salonu ise geçerli not alamadı.


Küçük ve basık olan Meclis Salonu Meclis üyeleri tarafından da beğenilmezken, masaların arasından Meclis üyeleri zor geçebildi.

Basın mensuplarına eski Belediye Meclis salonundaki gibi en arkaya yer ayrıldığı gözlenen Meclis salonunda sayıları önümüzdeki seçim dönemi ile 25 olacak Meclis üyeleri ve kurum müdürleriyle birlikte basına dahi yer kalmaması ile birlikte Meclis toplantısını izlemek isteyen vatandaşların da toplantıyı izleyemeyeceği gözlendi.


Meclis Başkanı’nın masasının da çok alçakta kaldığı ve görüş alanın azaldığı gözlenen Meclis salonunda odaya göre masa ve sandalyelerinde büyük alındığı gözlendi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapılan Meclis salonunda bazı aksaklıkların farkında olduğunu ve bunların giderileceğini vatandaşların katılmak istediği Meclis toplantılarının büyük salonda yapılabileceğini belirtti.


Gündem de toplantıda sönüktü

Diğer taraftan Bilecik Belediyesi Kasım ayı Belediye Meclis toplantısı yeni yapılan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, başkanlığında gerçekleşen meclis toplantısında 5 gündem maddesi görüşülürken gündeminde toplantının da  sönük geçtiği görüldü.

2014 mali yılı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği toplantıda, 2014 yılında uygulanacak vergi, resim, harç ve ücret tarifeleri görüşülerek, oy birliğiyle karara bağlandı.


Oturumda, Bilecik Belediyesi'ne ait 2014 kira gelirleri, Kira Tespit Komisyonu'na gönderilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, Bilecik Belediyesi 2014 yılı performans programı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havalesi oy birliğiyle kabul edilirken, bir başka gündem maddesi olan Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi projesinin birinci bodrum katında yer alan mutfak, zemin kat, çatı katı ve cafeteryaların yer aldığı 500 metrekarelik salon ve müştemilatının 10 yıllığına kiralanması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.


Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, şehrin simgesi olan Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ni Bilecik'e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.


Editör: TE Bilişim