Cafer Elmas

Beş kişinin dosya aldığı ve projeyi incelediği öğrenilirken hiç kimse dün gerçekleşen ihaleye katılmadı. Alıcı olmamasının gerekçesinin ise İl Özel İdaresi’nin istediği %40 oranın müteahhitler tarafından fazla bulunması gösterildi.

Geçtiğimiz yıl hazırlanan proje gerçekleşen çalışmalar sonucu hayata geçti ve mevcut Vali Konağı’nın kat karşılığı inşaat yapım işine ilişkin dün saat 14:00’de yapılan ihaleye hiçbir firma ve kişinin katılmadığı öğrenildi.

Vali Konağı’nın yıkımına başlanması ile Vali Halil İbrahim Akpınar’ın nerede kalacağı merak edilirken, İl Özel İdaresi’ne büyük gelir getirmesi beklenen projenin parasal değer olarak % 40’nın yani 4,5 Milyon TL.’nin İl Özel İdaresi’nin olması bekleniyordu.

İsteklinin olmadığı ihalenin şartlarının ve İl Özel İdare’nin isteğinin gözden geçirilerek yeniden ihale edileceği öğrenildi. İhaleye istekli çıkmaması nedeni ile yeni Vali Konağı’nın bitmeden ihale edilen mevcut konakta oturmaya devam edecek olan Vali Halil İbrahim Akpınar çadırda kalmaktan da kurtulmuş oldu.


Editör: TE Bilişim