Bilindiği gbi, Bilecik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Cumhuriyet Mahallesi Kırklar Sokak No:7 adresinde bir eve kömür yardımı yapıldığını fakat ne var ki üzerinde para ile satılmaz, T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yazan kömürlerin tam iki aydır yerde durarak bazı kömür çuvallarının parçalandığı ve kömürlerinde etrafa dağıldığını gazetemizde haber olarak yayınlamıştık.

Trafiği de etkileyen çuvalların her geçen gün etrafa dağılmaya devam etmesinin yanısıra bu durum karşısında önemli olanın kömürlerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılması mı, yoksa ihtiyaç sahibi kişiye ulaşıp ulaşmadığının bilinmemesi mi yada gerçekten ihtiyaç sahiplerine mi dağıtıldığı sorularını da sorarak, Başbakanlık tarafından sosyal devlet anlayışına kurum amirleri gibi birçok görev ve sorumluluk sahibi yetkili isimlerin riayet edip etmediğinin de merak konusu haline geldiğini belirtmiştik.

Bu haberimizin ardından ihtiyaç sahibine dağıtılan fakat yol ortasında 2 aydır bekleyen ve parlayan kömür çuvallarının toplandığı görülürken, mahalle sakinlerinin de bu manzara karşısında yaşamış oldukları rahatsızlıkları ortadan kalkmış oldu.

İsmi Ümit olan bir vatandaşın oturduğu evin önüne bırakılan kömürlerin şahsın uzun zamandır eve uğramaması yüzünden kömür torbalarının güneş altında ve yağmurda  yıpranarak, patlayarak yerlere saçıldığı fotoğraf karelerine yansıması yetkileri harekete geçirdi ve sokak haberimizin ardından kömür toralarından temizlenmiş oldu.
Editör: TE Bilişim