Bilecik - Yenişehir yolunda çalışmaların yeniden başlamasının ardından kamuoyunun merakla beklediği açıklama Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’den geldi. Şahin, Bilecik’i Yenişehir üzerinden Bursa’ya bağlayacak duble yolda çalışmaların hızlandırıldığını ve yolun 2 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Bursa televizyonu Kanal 16’ya açıklamalarda bulunan Şahin; “Bursa-Bilecik arasındaki duble yol 2 yıl içinde tamamlanarak konforlu bir hale gelmiş olacak. Hem yol 8 km kısalmış olacak, hem de o kargacık burgacık, dönemeçli, virajlı yollardan kurtularak sağlıklı bir yola kavuşmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

“Bursa-Bilecik arası konforlu bir hale gelecek”

Milletvekili Şahin önceki gün Yenişehir’de yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Burada çalışmalarla ilgili basın mensuplarına açıklamada bulunan Şahin; “Çok uzun yıllardır beklediğimiz, Bursa’yı Yenişehir’e, Yenişehir’i de Bilecik’e bağlayan duble yol projesinin çeşitli nedenlerle akamete uğrayan Yenişehir-Bilecik kısmının yapımını yeni süreçte hızlandırıyoruz. İhaleler çeşitli  nedenlerden dolayı iptal edilmişti ve süreç mahkemelere taşınmıştı. Çok şükür bağımsız Türk yargısı bu konuda kararını verdi ve bir müteahhit firmaya buranın yapımı için yer teslimini yaptılar. Şu an incelediğimiz bölüm, Yenişehir şehir iç trafiğini oldukça rahatlatacak olan Bursa-Bilecik istikametindeki Kuzey Çevreyolu. Bunun bir de Güney Çevreyolu var. Yani Yenişehir’i bir ring gibi saran çevreyolumuz var. Kuzey Çevreyolunun doğu kanadı bitmişti. İnşallah kuzey kanadını da bu kış mevsimi gelmeden tamamlayacağız. Köprühisar-İncirlik’e kadar olan kısmı duble yol yapılmıştı. Buranın BSK dediğimiz sıcak asfalt işini müteahhit firma tamamlayacak. İnşallah 2 yıl içerisinde de Bursa-Bilecik arasındaki duble yol tamamlanarak konforlu bir hale gelmiş olacak” ifadelerini kullandı.

 “Mezitler yoluna alternatif olacak”

Konuyla ilgili açıklama yapan Ak Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamil ise, Bilecik-Yenişehir duble karayolunun Bursa-Ankara arasında Mezitler yoluna alternatif olacağını söyledi. Kamil; “Bildiğiniz gibi sancılı bir süreç yaşandı. İhaleye katılan iki firmanın birbirini şikayet etmesi sonucu yol çalışmalarımız sekteye uğramıştı. Bilecik ve Yenişehir siyasilerinin çalışmaları neticesinde bu yolun ihalesi yeniden yapılıp yapım çalışmalarına tekrar başlandı. Yenişehir ve Bilecik’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bursa-Ankara yolu Mezitler’den geçmekte, kış şartlarında Mezitler araçlara geçit vermiyor, yollar uzun süre kapalı kalıyordu. Şimdi yapılacak bu yol kış aylarında da trafiği rahatlatacak” açıklamasını yaptı.  

İlimizin önemli sorunlarından biri olan ve kamuoyu tarafından merak edilen Yenişehir yoluyla ilgili Bilecikli siyasilerin ne zaman açıklama yapacakları ise merak ediliyor.

Editör: TE Bilişim