Bilecik İl Sağlık Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Vezirhan’da gerçekleşen trafik kazasında kolu kopan 4 yaşındaki Ali Eğmen Kaplan’ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Kazanın ardından ambulans uçakla Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan küçük çocuğun kolunun yerine dikildiği, kolun tuttuğu ve kan dolaşımının iyi olduğu belirtildi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:



“18.08.2014 tarihinde Bilecik iline bağlı Vezirhan beldesi mevkiinde Bilecik-Sakarya Karayolunda gerçekleşen trafik kazası sonucu sol omuz hizasında total ampütasyonu (uzuv kopması) olan 4 yaşında A. E. K.  için İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki 112 Komuta Kontrol Merkezi ve Bilecik Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki Bilecik Devlet Hastanesi ekipleri tarafından yoğun çalışma ile hızlı bir şekilde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde yer bulunarak Sağlık Bakanlığımıza bağlı Ambulans Uçak ile Ankara Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesine zamanında yetiştirilerek tedavisine başlanmıştır.




Müdürlüğümüzce Ankara Hacettepe Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ünitesinde alınan bilgiye göre A. E. K’nın yapılan başarılı operasyondan sonra operasyon yapılan kolda kan dolaşımının iyi olduğu ve kolunun hareket ettirme kabiliyetinin birkaç ay süreceği yönünde bilgi alınmıştır. Hastamıza acil şifalar dileriz. İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ali Kaya.

 

Editör: TE Bilişim