Gamze Elmas

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Türk Kızılayı 2015 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası’na yoğun ilgi gösterdi. 18 Ülkede gerçekleştirilen kurban kesim faaliyetleri kapsamında on binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı.

Bu yıl yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası gerçekleştiren Türk Kızılayı, kurban bereketini Balkan ülkelerine de taşıdı. Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Sırbistan, Karadağ ve Bosna Hersek olmak üzere altı ülkede kurban kesimi yapan Türk Kızılayı, kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Vekalet sahiplerinin dini hassasiyetlerine yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da önem veren, kurbanlık seçimi ve kesimini İslami ve hijyenik koşullara göre yapan Türk Kızılayı, kesimlerin yapıldığı altı Balkan ülkesinde, kurban bayramı süresince ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ulaştırdı.

Kurban etleri Türkiye’deki gibi konserve yapılarak değil, özel paketleme yöntemiyle paylaştırıldıktan sonra, zaman kaybetmeden ve soğuk zincir kırılmadan dağıtıldı.

Karadağ’daki kesim ve dağıtım aşamalarına katılan Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar; “Karadağ’da 100 büyükbaş hayvandan 700 hisse kurban kestik. Vekalet sahipleri adına kesilen kurbanlar farklı şehirlerdeki ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Vekalet sahiplerinin kurban ibadetini Allah kabul etsin. Onlar sayesinde ihtiyaç sahiplerinin yüzleri güldü” dedi.

Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip’e ise Bilecik Kızılay Şubesi ekibine göstermiş olduğu misafirperverliğinden ötürü teşekkür edildi.

Editör: TE Bilişim